Neagu Udroiu își va lansa ultimul volum la Biblioteca Județeană Argeș

Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș vă invită miercuri, 18 februarie, de la ora 13.00, în sala de conferințe a bibliotecii, la evenimentul de lansare al volumului „Condeie, voci, chipuri. Presa românească – pagini de istorie”, autor jurnalistul și diplomatul Neagu Udroiu.
A fost Ion Budai Deleanu, autorul Țiganiadei, un prerafaelit? Eminescu a fost un senior, iar Ion Luca Caragiale, un hazos. De la Mihail Kogălniceanu până la Mihai Eminescu, aproape toată suflarea culturală românească a făcut gazetărie. Aceasta este esența lucrării „Condeie, voci, chipuri. Presa românească – pagini de istorie”, care va fi lansată de Neagu Udroiu. Anume că toată istoria presei, de la începuturile sale și până în 2010, se suprapune peste istoria culturii noastre.
Lucrarea lui Neagu Udroiu, în trei volume, este o trecere în revistă a ceea ce reprezintă istoria presei românești, din care nu lipsesc însă nici gazetarii pur sânge, ca Pamfil Șeicaru, nici vedetele audiovizualului. Deși enciclopedică, lucrarea lasă loc de completări, deoarece autorul insistă mai ales asupra scriitorilor care s-au dedicat profesiei de gazetar.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea