Iani Popa, Mama Omida al PNL Argeş

#  Ion Popa a reuşit să se ”afirme” şi în Senatul Românei, ca lider de grup al senatorilor liberali, adunând unanimitate de voturi... după ce a candidat singur
După ce s-a mișcat fără pic de  talent în fruntea organizaţiei Partidului Naţional Liberal Argeş, judeţ cu rădăcini liberale, unde PNL-ul trebuia să domine activitatea politică, şi după eşecurile electorale suferite în ultima perioadă, atât nominale cât şi la nivel de partid, preşedintele liberalilor argeşeni,  Ion Popa, şi-a căutat salvarea politică în Senatul României, prin candidatura sa pentru postul de lider de grup al senatorilor din noul PNL. Fiind singurul candidat pentru acest post, evident că a şi fost ales, dar şi în această situaţie probabil că a avut emoţii, având în vedere ,,succesele” sale electorale din ultima perioadă sau ,,succesurile”, ca să cităm un alt ,,mare om politic”.
Aşadar, după ce s-a văzut mare lider de grup, a simţit nevoia să se şi afirme prin presa locală că, de,… poate, poate, mai creşte şi potenţialul său politic în judeţ, afirmând, în urmă cu două săptămâni, că se va schimba majoritatea în Senatul României, iar PNL va numi un alt preşedinte al acestei camere parlamentare.
Dar se pare că Ion Popa ne-a dovedit, din nou, că se pricepe în politică doar la nivel declarativ şi nici aici nu excelează. Pe lângă faptul că majoritatea în Senat nu s-a schimbat, în intervalul declarat de domnia sa, senatorii liberali nu au reuşit nici să-şi impună nominalizarea PNL la Curtea Constituţională, aceasta fiind câştigată tot de PSD. Iată, că şi aici groparul PNL Argeş Ion Popa îşi continuă activitatea sa de ,,înhumare” politică.

Speranţa votului pe liste pentru încă un mandat de parlamentar

Dacă, până anul trecut, la primul său test electoral direct, pe care l-a picat ruşinos - candidatura la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş (lăsând la o parte candidatura din 2012 pe listele USL-ului, atunci când şi o găină putea să câştige alegerile), Ion Popa declara în nenumărate rânduri că preşedintele partidului trebuie să-şi asume cea mai grea luptă electorală, vorbind de șefia Consiliului Judeţean Argeş, acum nu mai este de aceeaşi părere, precizând că va candida pentru un nou mandat de parlamentar. 
Aşadar, vorbindu-se şi de o schimbare a procesului de votare pentru parlamentare, trecându-se la vechiul sistem pe liste, Ion Popa, în calitate de copreşedinte al noului PNL Argeş, îşi poate asigura încă un mandat de parlamentar, trecându-se pe locurile eligibile şi astfel va evita lupta electorală directă.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea