Romii din Costești primesc o nouă lovitură

# Afacerea ”Șanțul”... se duce de râpă # Judecătoria Pitești a suspendat executarea silită a Primăriei Recea

Romii din Costești, angrenați în deja celebra afacere ”șanțul”, afacere plecată de la Consiliul Județean Argeș, așa cum am scris și anterior, au dat dovadă de un tupeu demn de Cartea Recordurilor. Recent, Primăria Băbana s-a ”trezit” cu conturile blocate printr-o acțiune ce a beneficiat și de sprijinul nemijlocit al unui executor judecătoresc, pe numele său Vârgă Ioan. Începutul de an a venit cu surprize și la Recea, printr-o acțiune copiată aproape la indigo după ”afacerea Băbana”; de data aceasta, executorul judecătoresc ce a ”sărit” în sprijinul oamenilor de afaceri se numește Constantin Moromete.

Cu Primăria Recea, romii au pierdut procesul. Dar au cesionat creanța altei firme, tot din familie

Romii din Costești au săpat, la Recea, șanțurile de-a lungul drumului județean, fără să fie în posesia unui ordin de începere a lucrărilor, ordin care, de fapt, nu a fost emis niciodată. Apoi au emis o factură de ”numai” 306.000 ron, factură pe care, bineînțeles, primăria nu a achitat-o. Nici nu avea de unde, contractul specificând clar că banii vor fi achitați pe măsura primirii lor de la Consiliul Județean Argeș, cel care a negociat întreaga afacere. Tribunalul Argeș decide că nu sunt îndepinite cumulativ condițiile impuse de lege pentru ca această creanță să fie considerată certă, arată că anumite devize depuse nu au legătură cu cauza, arată că nu s-au primit banii de la Consiliul Județean. În consecință, acțiunea firmei romilor, Metalux Direct ID S.R.L., în contradictoriu cu Primăria Comunei Recea, este respinsă, prin Sentința Civilă nr. 1961/28.10.2014. Însă, după numai câteva zile, creanța S.C. Metalux Direct ID S.R.L. este cesionată către S.C. Gold Metal FIN S.R.L., firmă înființată în iunie 2014. Cu creanța în brațe, patronii au dat fuguța la BEJ Moromete Constantin Cosmin, care obține de la Judecătoria Pitești o încuviințare de executare silită, cu care se prezintă la Primăria Recea. Și distracția o ia de la capăt. La ”distracția” respectivă suma este însă majorată cu cheltuieli de executare, onorariu executor etc.

Cabinetele de Avocatură  Stancu Puiu Dorin și  Nicolescu - Dragoș Andrei reușesc stoparea ”invaziei”, obținând suspendarea executării silite

Săptămâna trecută, apărătorii Primăriei Recea reușesc să obțină, cu eforturi, o nouă victorie împotriva invaziei romilor asupra primăriilor județului. Astfel, în urma acțiunii introduse la Judecătoria Pitești, instanța ”Dispune suspendarea provizorie a executării silite declanșate în dosarul de executare al BEJ Moromete… până la soluționarea cererii de suspendare a executării silite formulate în dosarul…. Fără cale de atac.
Cine îi învață, totuși, pe romi, toate aceste tertipuri? Cine este, totuși, în spatele tuturor acestor manopere și manevre? Tot acest grup este organizat și are un șef, ceea ce ne duce cu gândul la un concurs de circumstanțe agravante...A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea