Biblioteca Județeană Argeș, prezentă la Academia de Studii Economice din București

Biblioteca ”Victor Slăvescu” a Academiei de Studii Economice din București a organizat joi, 12 februarie, de la ora 12.00, cu ocazia reuniunii Amicalei Bibliotecarilor și Bibliofililor, lansarea volumului „Carte, tipar și bibliotecă în epoca brâncovenească. Mentalități și programe culturale”.
Volumul, care a apărut la Editura Tiparg în anul 2014, este îngrijit de Octavian Mihail Sachelarie, Gheorghe Buluță, Agnes Erich, și Victor Petrescu și este editat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș și Amicala Bibliotecarilor și Bibliofililor.
Amicala Bibliotecarilor & Bibliofililor este un grup informal de  profesioniști ai cărții și bibliotecilor, interesați de istoria și valorile domeniului, dar și de tendințele contemporane în biblioteconomie și știința informării, care și-au propus să dezbată anual o anumită temă și să realizeze, în consecință, studii și articole pentru un volum colectiv. Amicala este la al treilea an de activitate; întâlnirea din anul 2014 a avut loc la Pitești, la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, participanții la această conferință prezentând studii și articole care au avut ca subiect „Anul comemorativ Constantin Brâncoveanu (1688-1714)”.
Un merit aparte în realizarea acestui volum revine bibliotecarelor Lucreția Picui și Gabriela Tomescu, de la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, prezente la București în calitate de editoare ale volumului lansat, responsabile cu aspectul tehnico-grafic al acestuia, dar și pentru studiile personale: „Tipăriturile brâncovenești din Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș” și „Un sfetnic cultural, Antim Ivireanul și începuturile limbii române moderne”. Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea