Ştefan Tarara, laureat al Festivalului „Enescu”, la Filarmonica Piteşti

Filarmonica Piteşti organizează joi, 26 februarie a.c., de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, un concert simfonic cu pagini muzicale aparţinând lui P. I. Ceaikovski. Dirijor, Marius Hristescu, solist, violonistul Ştefan Tarara (Germania). În program, Piotr Ilici Ceaikovski: Concertul pentru vioară şi orchestră în Re major, Suita simfonică din  baletul  „Spărgătorul de nuci” şi Suita simfonică din baletul „Dansul lebedelor”.
Marius Hristescu a absolvit Liceul de Artă din Craiova şi Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, unde a studiat, în paralel, compoziţie, dirijat cor academic şi dirijat orchestral. În 2000 şi-a desăvârşit studiile muzicale, finalizând masterul. Dirijor, compozitor şi orchestrator, Marius Hristescu a colaborat şi colaborează cu Tudor Gheorghe, alături de care a câştigat, pe lângă recunoaşterea publicului, premii naţionale. A mai colaborat cu Nicu Covaci, Loredana Groza, Marius Bodochi, Ştefan Bănică Jr., Costel Busuioc. A scris şi două lucrări corale, „Două colinde româneşti” şi „Ave Maria”. Din 2004 scrie muzică pentru spectacole de teatru, pentru teatrele din Craiova şi Sibiu. A mai concertat la Filarmonica Piteşti în 2008, 2010, 2013 şi 2014. 
Ştefan Tarara s-a născut în 1986 în Germania, la Heidelberg, într-o familie de muzicieni români, de la 24 de ani fiind concertmaestru în orchestra filarmonicii din Mannheim. Absolvent al masterului în interpretare vioară la Universitatea Muzicală din Zürich, a concertat alături de orchestre renumite din Germania, dar şi din alte ţări: China, Italia, Israel, Polonia, Spania, Portugalia, Franţa etc. În urma unei burse câştigate în Germania, cântă pe o vioară Nicolo Gagliano. Are în palmares importante premii internaţionale la concursurile de vioară, printre acestea, anul trecut, Premiul I la Festivalul Internaţional „George Enescu”, de la Bucureşti.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea