Magnatul Nicolae Ivănescu, încolțit în instanță de creditorii firmei sale

#  Bergerat Monnyeur dar și Marian Paraschiv sar la gâtul lui Ivănescu: “Nicolae Ivănescu se pretinde a fi creditor păgubit, dar în acelaşi timp are şi calitatea de asociat şi reprezentant al Silva Grup, cu acces la ştampila societăţii”
La sfârşitul anului trecut, Curtea de Apel Piteşti s-a pronunţat asupra recursului declarat de Bergerat Monnyeur împotriva deciziei 380 din martie 2014, casând sentinţa şi trimiţând dosarul spre rejudecare.  Reluarea, începând cu 2015, a războiului pentru patrimoniul Silva Grup se face cu noi acuzaţii formulate de cel mai mare creditor al firmei lui Ivănescu dar şi cu  note semnate de însuşi  controversatul om de afaceri.
Bergerat Monnyeur, cel mai mare  dintre creditorii Silva Grup,   care a tot semnalat în instanţă legături necurate între patronul Nicolae Ivănescu ( cel care are un cuvânt de spus şi în Comitetul Creditorilor, cu 19,76% din totalul creanţelor) şi lichidatorul judiciar al debitoarei, Petre Motrun,  contestă sumele cu care trei dintre creditorii Silva Grup (unul dintre ei fiind  chiar Ivănescu)  s-au înscris la masa credală a debitoarei
Mai exact, SC Bergerat Monnyeur a formulat, în urmă cu câteva luni, recurs împotriva  sentinţei 380 din 19 martie 2014  pronunţată de Tribunalul Comercial  Argeş,  cerând instanţei  repunerea în termenul de formulare a contestaţiilor la tabelul creditorilor precum  şi admiterea contestaţiei formulate împotriva creanţelor înscrise  în tabelul întocmit de lichidatorul judiciar al SC Silva Grup  privind sumele revendicate de Nicole Ivănecu, Parschiv Marian şi  Seleşan Silviu, cu  eliminarea acestor creanţe din tabel.
“Cererea de înscriere la masa credală  este dovedită de  către d-l Ivănescu printr-un act încheiat de sine însuşi. Acest document nu poate fi apreciat valid, dat fiind faptul că Nicolae Ivănescu se  pretinde a fi creditor păgubit, dar în acelaşi timp are şi calitate de asociat şi reprezentant al Silva Grup, cu acces la ştampila societăţii”

Ivănescu  pretinde că a împrumutat Silva Grup cu 1,7 milioane lei

“Vă rugăm să constataţi  că pentru suma de 1.686.267,95 lei nu se depune nicio  dovadă de plată  în  cererea de înscriere la masa credală, deşi se pretinde de domnul Ivănescu  că suma ar reprezenta  fonduri aduse în firmă”, arată reprezentanţii Bergerat Monnyeur.

Obiecţii  şi la  adresa creanţelor declarate de Paraschiv Marian

„În tabelul preliminar al creanţelor, Paraschiv Marian a fost înscris  cu  2.449.234,48 lei, echivalentul a 543.200 euro, în măsura în care Paraschiv Marian ar fi cedat o parte din creanţa sa  domnului Seuşan Dragoş Silviu, de unde rezultă că Paraschiv Marian nu mai putea fi înscris în tabelul creanţelor cu întreaga sumă, ci cu o sumă  mai mică, de 313.040 lei”

Ce spun  creditorii  acuzaţi de Bergerat Monnyeur

Pe 5 decembrie 2014, Marian Paraschiv a formulat o întâmpinare  la recursul declarat de  SC Bergerat Monnyeur SRL împotriva sentinţei  nr 380 din  13.03.2014 pronunţată de Tribunalul Argeş.
“Vă rog să respingeţi  recursul  cât şi repunerea în termen  având în vedere că reclamanta  îşi întemeiază acţiunea  pe articolul 75 L85/2006  care nu operează decât asupra tabelului  definitiv de creanţe, iar la  momentul  formulării contestaţiei pe fond, tabelul definitiv al creanţelor era neîntocmit  şi  nepublicat în BPI” explica, în urmă cu două luni, Marian Paraschiv. Creditorul mai spune  că  cei 540 200 euro reprezintă  o creanţă  certă, lichidă şi exigibilă  şi nu mai poate face obiectul  unei contestaţii  la tabelul preliminar.

Notele lui Ivănescu

Nicolae Ivănescu însuşi a depus la dosar  o serie de note scrise referitoare la  susţinerile recurentei cu privire la repunerea în termen  pentru depunerea  contestaţiei la tabelul preliminar al creanţelor, arătând că aceasta  “a pierdut termenul  stabilit de judecătorul sindic  doar din cauza propriei sale neglijenţe. De asemenea, necunoaşterea  faptului că  judecătorul sindic  a stabilit nişte termene, denotă pasivitatea creditorului  în urmărirea procedurii insolvenţei deschisă faţă de debitoare şi nu poate constitui  în nici un caz  o scuză care să justifice  admiterea unei cereri de repunere în termenul de formulare a contestaţiei

Ivănescu vs Paraschiv. Ce susţine Nenea…

Notele lui Ivănescu  au fost formulate nu doar împotriva Bergerat Monnyeur ci şi împotriva  lui Paraschiv Marian.
“Cererea petentului  Paraschiv Marian e întemeiată pe existenţa contractului de împrumut  nr. 367/17.06.2004 pentru suma de 534.200 euro. Suma menţionată  a fost restituită integral, aşa cum se arată în convenţia sub semnătură privată  din 17 iunie 2005, cât şi din declaraţia dată  în 20.06.2007 de  Marian Paraschiv, depusă  la  dosarul insolvenţei”, explică Nicolae Ivănescu, ce aminteşte şi de faptul că petentul a mai formulat o cerere  de chemare în judecată având ca obiect  o somaţie de  plată  şi deschiderea procedurii insolvenţei, având ca bază acelaşi contract de împrumut.
“În dosarul  806/125/2011 – somaţie de plată, petentul renunţă la cerere prin  încheierea de şedinţă din 20.09 2011. În dosaruk 1141/1259 -somaţie de plată, prin sentinţa  din 24.11.2009, instanţa anulează cererea ca netimbrată. În dosarul 1390/2009 – deschiderea procedurii insolvenţei, petentul renunţă la  cerere, iar prin încheierea de şedinţă din 13.01.2010. instanţa ia act de renunţarea la judecată. Mai mult, în acelaşi dosar, creanţa petentului este de 443 200 euro”, mai arată Ivănescu.
În aceleaşi note, Ivănescu  arată că suma revendicată de  Marian Paraschiv  este cu mult mai mare faţă de adevărata creanţă la  care acesta ar avea dreptul, argumentând că Paraschiv  Marian ar fi cesionat  deja o parte din cei  543.200 lei către un alt creditor, care la rândul său  se vrea la masa credală a Silva Grup.

Deşi ar fi cesionat o parte din sumă, Paraschiv vrea toţi banii înapoi

“În tabelul preliminar al creanţelor este  înscris  Seuşan Dragoş Silviu  cu o creanţă de 313.070 lei, creanţă provenită din contractul de cesiune  pe care dumnealui pretinde că l-a încheiat cu  Paraschiv Marian.  Astfel,   din  suma de 543.200 euro pe care  Paraschiv Marian  pretinde că i-o datorează Silva Grup, acesta a cesionat  valoarea de 70.000 de euro către Seuşan Dragoş Silviu”, mai spune  Nicolae  Ivănescu. Altfel spus, potrivit controversatului om de afaceri,  creanţa lui Marian Paraschiv s-ar fi diminaut deja cu 313 070 lei , ajungând la 473.200 euro, echivalentul a 2.133.611,43 lei.

Nicolae Ivănescu acuză SC Bergerat Monnyeur de nerespectarea unui contract

Nicolae Ivănescu atacă  şi declaraţia de creanţă  depusă de Bergerat Monnyeu , formulată în baza  unui contract de vânzare - cumpărare  a  unei staţii de sortare şi concasare, document  încheiat la  5 februarie 2007.  Ivănescu explică de ce Silva Grup refuză să plătească o tranşă a unui contract semnat de Bergerat Monnyeur  arătând că suma înscrisă de  creditor în tabelul creanţelor nu e justificată în toatalitate.
“Ulterior contractului, între părţi a fost  încheiat un ADENTUM, prin care s-a stabilit că suma  pe care cumpărătoarea o are de plată este  de 841087,35 lei. Acest fapt nu exonerează  vânzătoarea de obligaţiile din contract.  Punerea în funcţiune şi testarea urmau să se facă  în termen de 15 zile  de la termenul menţionat.  Nici până în prezent nu s-a făcut recepţia tehnică  a bunului (..)Societatea a fost somată să semneze acel Adentum  din 25.05.2008 datorită faptului că  societatea vânzătoare a  refuzat  în mod repetat  să acorde asistenţă pentru montajul utilajului  şi punerea acestuia în  funcţiune.  Deşi reprezentanţii Bergerat Monnyeur au asigurat că îşi vor trimite  echipă  pentru efectuarea acestor lucrări, nici până în prezent nu s-a  procedat la darea în folosinţă a utilajului” mai spune Nicolae Ivănescu arătând că plata ultimei tranşe din valoarea utilajului  este  condiţionată de   montajul acestuia.
“Deşi am achitat 80% din valoarea utilajului, vânzătoarea   nu şi-a îndeplinit obligaţiile din contract”, mai spune Ivănescu, explicând că în astfel de situaţii, cumpărătorul poate  invoca excepţia de  neexecutare., mai ales că, spune controversatul om de afaceri, nepunerea în funcţiune a utilajului  a creat mari prejudicii pentru Silva Grup.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea