Deputatul de Argeş Gheorghe Marin: “Dacă acum se va stabili câştigătorul licitaţiei pentru studiul de fezabilitate, peste 6 ani vom merge pe autostrada Sibiu Piteşti”

După  ce Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, varianta finală a Master Planului General de Transport, anunţând negocierile pe această temă cu oficialii Comisiei Europene pentru perioada 9-13 martie, deputatul de Argeş Gheorghe Marin a venit la Piteşti să ne dea coordonatele de timp ale proiectului care ne priveşte pe noi, argeşenii.
Varianta finală a Master Planului de Transport prevede construirea a 1.300 de kilometri de autostradă până în 2030, dublu faţă de nivelul stabilit în forma iniţială a proiectului. Pe lângă autostrăzi, se mai are în vedere construirea a 1.878 km de drumuri expres, 2.854 de drumuri trans regio, 293 km de drumuri euro trans şi 67 de variante de ocolire. Totodată, s-a hotărât construirea unor sectoare de autostradă care erau prevăzute iniţial ca drum expres. În baza master planului, vor  fi accesate fondurile structurale de transport de peste 6 mld. euro, pentru perioada 2014-2020. Printre autostrăzile care urmează să fie construite se numără şi autostrada Sibiu – Piteşti ( alături de Sibiu - Făgăraş - Braşov, Bacău - Paşcani, Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni şi Târgu Mureş - Târgu Neamţ).
“S-a făcut licitaţia pentru studiul de fezabilitate, urmează să se stabilească cine este câştigătorul, pentru că  există deja o contestaţie. După rezolvarea acestor aspecte, va mai dura doi ani până când va fi gata studiul de fezabilitate şi încă 4 ani execuţia. Dacă acum se va stabili câştigătorul licitaţiei, peste 6 ani vom merge pe autostrada Sibiu –Piteşti”, spune deputatul de Argeş, Gheorghe Marin.
Cum oficialii de la  Bucureşti consideră că lucrările prevăzute în Master Planul de Transport vor aduce în ţară o parte dintre românii care lucrează în străinătate, este posibil să ne trezim înapoi cu un val de argeşeni plecaţi să-şi caute de muncă prin alte ţări.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea