Rubik Open 2015 - Prima competiţie naţională de gen din acest an este la Centrul Cultural din Mioveni

Mioveniul dovedeşte încă o dată că este promotorul unor competiţii inedite la nivel naţional. Astfel, în weekendul 18 - 19 Aprilie, Centrul Cultural Mioveni va găzdui primul concurs naţional din acest an, de rezolvare rapidă a cubului Rubik. În fiecare dintre cele două zile de concurs, între orele 10.00 - 17.00, cei mai rapizi concurenţi din ţară îşi vor demonstra viteza şi îndemânarea. Competiţia este una oficială şi toate rezultatele vor fi înregistrate în baza de date a World Cube Association (WCA), federaţia internaţională de profil. Dintre probele ce se vor desfăşura la Centrul Cultural Mioveni amintim rezolvarea Cubului cu două mâini, cu o mână şi cu ochii închişi. De asemenea, competitorii se vor întrece şi în rezolvarea mai multor puzzle-uri din gamă.
Organizatorul şi delegatul WCA este Radu Făciu, ( Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , telefon: 0721.912.642). Oricine doreşte să participle, în calitate de competitor sau ca simplu spectator, este aşteptat în 18 şi în 19 Aprilie la Centrul Cultural din Mioveni. Nu există taxă de participare. Mai multe detalii se pot obţine accesând pagina www.speedcubing.ro.
Cubul Rubik este cea mai vândută jucărie din toate timpurile, iar în prezent se organizează concursuri de speedcubing (rezolvare rapidă) în toată lumea. După 35 de ani de la „nașterea” sa, cubul continuă să fie unul dintre cele mai vândute jocuri din lume: până în 2005, se atinsese deja cota de 300 milioane de unităţi cumpărate.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea