Seminar Politici anticorupție pentru cetățean într-o administrație responsabilă

Săptămâna trecută, 4 martie a.c., la sediul Instituției Prefectului- Județul Argeș a avut loc  un seminar pe tema prevenirii actelor de corupție în administrația locală, eveniment organizat în cadrul unui proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în parteneriat cu Direcția Generală Anticorupție și Asociația pentru Implementarea Democrației.
Proiectul  "Politici anticorupție pentru cetățean într-o administrație responsabilă (PACAR)" vizează organizarea unor evaluări ale nivelului de aplicare la nivel local a măsurilor din domeniul prevenirii și combaterii corupției, implementate în urma adoptării noului document strategic în domeniul anticorupție.
La eveniment au participat șeful Serviciului Județean Anticorupție Argeș, domnul Marius Daniel Mîrzacu, șefii structrilor MAI din județ, responsabilii cu aplicarea regulamentelor și gestionarea registrelor de riscuri din majoritaea instituțiilor deconcentrate din județ, primăriile de orașe și municipii și reprezentantul Asociația pentru Implementarea Democrației , domnul Dan Cărbunaru.
„În efervescența de evenimente de la nivel central și local la care asistăm cu toții, consider că prezentarea tuturor problematicilor care pot readuce în interesul factorilor de decizie din instituțiile publice a riscurilor la care aceștia și funcționarii din subordine se supun, este unul foarte bun. Faptele de corupție la nivelul administrației publice sunt cele mai condamnabile care i se pot imputa unui funcționar plătit din bani publici și care pun cea mai mare povară pe umerii oamenilor care vor să schimbe ceva în acest sistem, oameni onești și profesioniști.
Ca prefect al județul Argeș, nu voi tolera niciun astfel de lucru care îmi va fi semnalat și cred că prin activitatea profesională de până acum, ca funcționar de carieră, am arătat acest fapt. Totodată, îmi doresc pe viitor încheierea de parteneriate de genul celui pe care Direcția Generală Anticorupție îl are cu Inspectoratele Școlare Jude’ene la nivelul cât mai multor instituții publice, iar Prefectura va putea fi de asemenea parte din toate strategiile anticorupție în care se poate implica activ” a declarat prefectul Mihai Oprescu  la începerea seminarului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea