Rapsodii de primăvară

Filarmonica Piteşti organizează joi, 12 martie, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, un concert simfonic în care, alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Tiberiu Oprea, va evolua, ca solist, flautistul Cătălin Opriţoiu. În program: Aram Haciaturian - Concertul pentru flaut și orchestră în re minor (concertul pentru vioară transcris pentru flaut de Jean-Pierre Rampal), Jean Sibelius - Suita Karelia, op. 11 şi George Enescu - Rapsodia română în La major, op. 11.
Tiberiu Oprea, dirijor al Filarmonicii Piteşti, este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, dirijat orchestră la clasa maestrului Ludovic Bács, absolvind şi cursurile de master. De-a lungul activităţii sale, Tiberiu Oprea colaborează cu artişti instrumentişti renumiţi, precum: Valentin Gheorghiu, Cristina Anghelescu, Luiza Borac, Alexandru Tomescu, Horia Mihail, Răzvan Suma, Horia Maxim, Mihai Ungureanu, André Parfenov (Germania), Alexander Scherbakov (Rusia), Ladislau Csendes. De asemenea, a dirijat concerte în care au evoluat artişti vocali de marcă: Felicia Filip, Pompeiu Hărăşteanu, Mediana Vlad, Alfredo Pascu, Florin Georgescu, Stefan Popov, Claudia Măru-Hanghiuc, Otilia Rădulescu-Ipek (Turcia) ş.a.
Flautistul Cătălin Opriţoiu este lector universitar la Universitatea Naţională de Muzică, doctor în muzică, absolvent al unui master al clasei de solistică în cadrul Universităţii de Muzică şi Teatru din München, câştigătorul mai multor premii naţionale şi internaţionale şi solist în cadrul multor ansambluri muzicale. Orchestra Filarmonicii „George Enescu” l-a avut ca solist instrumentist pe Cătălin Opriţoiu, alături de celebra soprană Sumi Jo, în cadrul concertului de la Tokio Suntory Hall, cea mai mare sală de spectacole din Asia, unde a fost ovaţionat la scenă deschisă de peste 3 000 de spectatori. A mai concertat la Filarmonica Piteşti în 2012 şi 2013.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea