Școala Bascov, o școală cu viziuni moderne și inovatoare

La Școala Gimnazială ”Virgil Calotescu” din Bascov, primăvara începe cu sărbătoarea celor  “100 de zile de școală”. Acest proiect este adresat în primul rând elevilor și cadrelor didactice, dar și părinților, ca factori direct implicați și, de ce nu, a comunității locale, dorind să fie o poartă spre sufletul fiecăruia, o dorinţă de a ne cunoaşte mai bine, o şansă de a ne arăta frumuseţea interioară, de a ne exprima prin intermediul artei.
Sărbătorirea  celor 100 de zile de şcoală se marchează prin prezentarea de către elevi a unor colecţii ce pot fi pornite de la început de an şcolar, ajungând până la 100 de obiecte, ajutaţi bineînţeles de membrii familiei sau prieteni.
Proiectul a fost inițiat de d-na. învățătoare Oana Scopos, de la clasa I A, pe care o coordonează răspunzând cu entuziasm, copiii prezentându-şi colecţia în mod cât mai original.
Fie că sunt magneți din călătorii, flori din hârtie, şerveţele sau poze cu personajele preferate, mărgele, stegulețe, nasturi, abţibilduri, fie că sunt jucării din ouăle de ciocolată sau căsuțe din bețe de chibrit, toate, pe lângă bucuria rememorării unor momente plăcute, mai au şi un alt mare dar, şi anume petrecerea unor momente de calitate lângă cei dragi.

Dacă DEX-ul spune: colecţie = serie de obiecte de acelaşi fel sau de aceeaşi categorie, care, adunate şi dispuse sistematic, reprezintă o valoare artistică, stiinţifică, documentară, atunci nu putem spera decât ca acesta să fie un prim pas în  multele inițiative ”artistice”, “științifice” sau “documentare”  pe care sperăm ca copiii noștri să le realizeze pe întreg parcursul vieții.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea