Un nou proiect, cu finanțare europeană, finalizat la Stolnici

Luni, 2 martie, în prezența președintelui Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, și a autorităților locale, a avut loc inaugurarea Școlii Gimnaziale „Constantin Bălăceanu Stolnici” din comuna Stolnici, obiectiv realizat cu fonduri europene, în cadrul DMI 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă” al programului Regio 2007 - 2013. Valoarea totală a proiectului este de  600.221,18 lei, din care 529.651,96 lei reprezinta valoarea solicitată prin proiect, beneficiarii fiind un număr de 340 de elevi.
Sevastian Roșu Pupăză, primarul comunei Stolnici: ”Este un proiect care, nouă, celor din Primărie, ne-a dat multe emoții. Acesta a fost declarat eligibil, însă nu a avut finanțare. Este vorba de lucrări de modernizare exterioară, termosistem, termopane, acoperiș, consilidare, extindere și dotare. Ulterior, au rămas bani, în interiorul Regiunii Sud Muntenia, de la alte proiecte, ceea ce ne-a permis să demarăm și să finalizăm, în bune condiții, lucrările. Vreau, pe această cale, să mulțumesc constructorului, S.C. Roloplast Tehnoconstruct, care a știut să ”tragă” de muncitori, să îi solicite, pentru a finaliza, la timp, lucrările.” Primarul localității a mai evidențiat faptul că lucrările vor avea un impact major asupra calității procesului de învățământ, anveloparea termică ducând la o etanșare a claselorde curs, etanșare care are afecte benefice atât iarna, cât și vara. Aspectul estetic a fost, deasemenea, îmbunătăit, școlile arătând, în momentul de față, foarte bine.

Florin Tecău, președintele C.J. Argeș: ”Printr-o coincidență fericită, școala nouă este inaugurată chiar în ziua în care salariile profesorilor au crescut, ceea ce nu poate decât să bucure pe toată lumea. Este mare lucru să vezi o școală atât de frumoasă în mediul rural. Din păcate, la nivel național, este o problemă cauzată de scăderea numărului de elevi. Doamne ferește, să nu rămânem cu clădirile goale. Sper ca lucrurile să se regleze în cel mai scurt timp. A apărut și problema dispariției sau nu a orelor de religie, ceea ce poate duce la perturbări în privința numărului de dascăli, ceea ce nu este foarte normal la jumătatea anului școlar. Doresc, pe această cale, să felicit atât pe domnul primar cât și întreaga echipă care a pus, aici, umărul, și a ieșit o treabă de calitate. La Stolnici, se vede, se muncește. Felicitări!”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea