Noul vice al CJ Argeş îi linişteşte pe cei 21de primari care s-au trezit cu averile sechestrate în Dosarul Consultanţei

# Dorin Mărăşoiu: “Sechestrul asigurator e doar o măsură” n Iustin Dejanu, purtător de cuvânt PSD Argeş: ”Mie  nu mi s-a părut că domnii primari ar fi supăraţi pe d-l deputat Mircea Drăghici”
Cei 21 de primari argeşeni, cercetaţi alături de deputatul Mircea Drăghici  şi de fostul preşedinte al CJ Argeş, Constantin Nicolescu, în Dosarul Consultanţei,  edili cărora, de săptămâna trecută, li s-a pus sechestru asigurator pe averi, riscă să fie trimişi în judecată. Asta pentru că primăriile păstorite de ei ar fi încheiat, potrivit procurorilor DNA, contracte cu două firme de care îşi leagă numele deputatul Mircea Drăghici, în contextul în care, potrivit anchetatorilor, îndeplinirea defectuoasă de către aceştia a actelor de serviciu ar fi dus la obţinerea necuvenită de foloase de către  SC European Project Consulting SRL Bucureşti, cât şi de către SC European Project Consulting Management SRL Piteşti şi implicit de către asociaţii acestor societăţi comerciale.
Evident, sechestrul nu le-a picat prea bine edililor, «cosnstrânşi»  politic, după timidele lor reacţii, să lucreze cu firmele de care-şi leagă  numele parlamentarul PSD.
“Sechestrul asigurator e doar o măsură”, îi linişteşte pe cei 21 de edili, noul vicepreşedinte al CJ Argeş, Dorin Mărăşoiu.
”Mie  nu mi s-a părut că domnii primari ar fi supăraţi pe d-l Mircea Drăghici”, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al PSD Argeş, Iustin Dejanu, amintind că parlamentarul avut, în cursul săptămânii trecute, o întâlnire cu edilii, derulată fără niciun fel de ostilităţi.
Că n-ar avea motive de supărare, e greu de imaginat, mai ales că acuzaţiile formulate de DNA în  dosarul Consultanţei anunţă vremuri tulburi prentru cei 21 de edili
”Din actele de urmărire penală aflate la dosarul cauzei rezultă indicii rezonabile că marea majoritate a contractelor de prestări servicii au fost încheiate fără justificare, în condiţiile în care comunităţile respective, în multe cazuri, nu au obţinut niciun folos, contractele în cauză nefiind valorificate în vreun mod, iar în alte cazuri beneficiile încheierii unor astfel de contracte au fost modice, nefiind pe măsura valorii contractelor şi nejustificând sumele de bani plătite efectiv din bani publici către SC European Project Consulting Bucureşti (firmă a cărei reprezentanţi aveau legături de interes personal şi de grup cu Drăghici Mircea Gheorghe)”, arăta DNA în urmă cu un an.
“Probabil  n-au nicio vină. Justiţia îşi va spune cuvântul”, mai spune purtătorul de cuvânt al PSD Argeş, Iustin Dejanu, întrebat de presa argeşeană dacă în contextul amintit al semnării  respectivelor contracte cu firmele de care deputatul Drăghici nu e străin, primarii  rămaşi în atenţia DNA ar avea vreo vină. Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea