Hanul de la Mihăeşti, divorţul fotbalistului Vali Năstase şi Dosarul Dinamo - Lazio

# Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice  din cadrul IJP Argeş e cu ochii pe  istoricul SC Melon Star.

Detaliile divorţului lui Vali Năstase  au intrat, luna aceasta,  în atenţia Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş.  Potrivit unor surse ale săptămânalului Atitudine în Argeş, oamenii legii sunt interesaţi de două dosare mai vechi de la Tribunalul Specializat Argeş, deschise în 2011 şi, respectiv, 2012, în care apare numele fostului fotbalist piteştean şi al fostei sale soţii, dosare în care ar

putea identifica unele legături cu sumele care apar ca mită în  celebrul dosar penal instrumentat de DNA ce are ca obiect  procesul  verbal  de sesizare  din oficiu  privind  partida  de  fotbal  dintre  Dinamo  Bucureşti şi  Societa Sportiva Lazio  din Italia  din august 2007.  Practic, poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice vor să ştie dacă a existat o spălare de bani efectuată prin intermediul  SC Melon Star 2001 SRL, firma soţilor Năstase, divorţaţi între timp.

Oamenii legii par să fi mirosit rufele murdare spălate în fosta familie Năstase şi limpezite la Tribunalul Specializat Argeş. Unul dintre dosarele pe care vor să le verifice anchetatorii - 55/1259/2012 – iese în evidenţă inclusiv printr-o cerere de atragere a răspunderii administrative  formulată de  fotbalist împotriva fostei sale soţii, Alexandra Barbu, în timpul derulării procedurii insolvenţei S.C. Melon Star 2001 SRL
“În calitate de asociat, deţin 25% din părţile sociale, celălalt asociat fiind  Barbu Alexandra, fosta mea soţie, aceasta administrând în fapt şi în drept societatea de la înfiinţare. În toamna anului  2009, în urma eliberării unor copii în dosarul SC Melon Star 2001 SRL am descoperit că fosta mea soţie şi asociată: a întocmit în fals, împreună cu avocatul, o  hotărâre a Adunării Gererale a  Asociaţilor, prin care majora capitalul social,  devenind astfel deţinătoarea a 80% din capitalul social (când, de fapt, trebuia să aibă 75%); mă revocă din funcţia de administrator şi ea devine administrator unic; desfiinţează punctul de lucru din  Strada Trivale, nr. 14, Argeş.  Astfel, profitând de faptul că nu am fost în ţară, fiind în desfăşurarea unui contract de muncă în străinătate, a realizat convocarea  adunării generale la un apartament în care nu locuia nimeni”, arată Năstase în documentul amintit.
Înşelăciune, delapidare şi bancrută frauduloasă - acuzaţii  din dosarele analizate  de poliţiştii de la Criminalitate Economică.

În aceeaşi cerere de atragere a răspunderii administrative sunt câteva acuzaţii de fraudă.

„În cursul lunii noiembrie 2011 am aflat că  pe rolul Tribunalului Comercial Argeş se află dosarul 1857/1259/2011, ce are ca obiect procedura insolvenţei. În cadrul acestui dosar, fosta soţie şi tatăl acesteia încearcă să lichideze societatea  al cărei asociat sunt afirmând în cererea de deschidere a procedurii insolvenţei  faptul că societatea înregistrează datorii, neexistând  totodată active în patrimoniul societăţii. În cursul anului 2010, existau mai multe  bunuri mobile şi imobile  printre care şi un autoturism şi Hanul de la Mihăieşti, bunuri pe care fostul  administrator, cât şi actualul administrator le-au înstrăinat. Toate acestea au fost făcute într-un singur scop, anume acela de a-şi însuşi integral sume de bani  şi de a le sustrage de la masa credală, pentru ca apoi să declanşeze procedura insolvenţei şi, astfel, să  fraudeze societatea, creditorii săi şi pe mine, ca  asociat”, explică, în  cererea  depusă la instanţă, fotbalistul Vali Năstase. 
Cert este că Hanul de la Mihăeşti nu mai este demult în proprietatea  vreunuia dintre cei doi foşti soţi, iar imobilul constituie obiectul unui alt dosar  care, cel mai probabil, va fi şi el analizat de poliţiştii de la Criminalitate Economică. “Precizez că la data la care am aflat despre prezenta cauză,  am formulat şi o plângere penală împotriva celor doi,  reclamând infracţiunile de înşelăciune, delapidare şi bancrută frauduloasă, dosarul aflându-se în cercetare la Parchetul de pe lângă Judecătoria  Piteşti (37/05/01/2012)”, a mai arată fotbalistul divorţat.
În întâmpinarea formulată la cererea fostului său soţ  şi depusă la Tribunalul Specializat Argeş, Andreea Alexandra  Barbu explica: “O a doua împrejurare invocată ca şi cauză a apariţiei stării de insolvenţă este aşa-zisa înstrăinare a  unor bunuri mobile şi imobile, printre care şi un autoturism  şi Hanul de la Mihăeşti. Din nou, reclamatul face nişte afirmaţii fără vreo acoperire. În primul rând, trebuie spus că  societatea n-a deţinut niciun autoturism, iar reclamantul nu însoţeşte de probe înscrierea făcută. În al treilea rând, nu arată care a fost modalitatea  prin care  pretinsele înstrăinări au dus la apariţia stării de insolvenţă. Acesta (nr. reclamantul Vali Năstase) nu a avut niciodată  calitatea de administrator  al S.C. Melon Star 2001”, explică Andreea Alexandra  Barbu.

Reamintim că la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, în presa sportivă naţională apăreau indicii serioase că dubla manşă dintre echipele Dinamo Bucureşti şi Lazio Roma, din ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, 2007-2008, a fost trucată, şi că, la acea vreme, am asistat, fără să ştim,  la  ceea ce acum se presupune  c-ar fi cel mai mare blat din fotbalul românesc de după Revoluţie. Unul dintre eroii intrigii este fostul fotbalist piteştean Valentin Năstase.

Parcursul lui Vali Năstase

Năstase s-a născut pe 4 octombrie 1974, în Călinești şi este un fundaș român retras din activitate. Din parcursul său amintim
• În 2002, a semnat cu Venezia, dar patronul clubului, Maurizio Zamparini și-a transferat mai mulți jucători printre care și pe Valentin Năstase, la noul său club, U.S. Città di Palermo.
• În 2004, Palermo l-a dat la schimb pe Năstase la Bologna pentru Cristian Zaccardo.
• După Ascoli, Năstase s-a întors în România în 2007, la Dinamo București. Totuși, el a plecat după două luni, fiind scos țap ispășitor pentru înfrângerea din UEFA Champions League cu Lazio.
• În 2008 s-a alăturat clubului german de ligă regională Eintracht Braunschweig și este liber de contract din  30 iunie 2009.

Material realizat de Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea