Ministrul Andrei Gerea, dator la bănci aproape 200.000 euro

# Veniturile actuale declarate nu prea îi permit deputatului argeșean achitarea ratelor. Totuși, cum le plătește?...

Politician deja de carieră, actualul ministru al energiei, Andrei Gerea, a ”împușcat” aproape toate țintele pe care și le-a propus. Deputat la al treilea mandat, fost ministru al Economiei. O persoană, la prima vedere, total independentă. Numai declarația de avere, postată într-un colț întunecos al site-ului Camerei Deputaților, ne relevă oarecari chestii surprinzătoare. Cum ar fi cei aproape 200.000 de euro datorii către bănci, datorii pe care familia ministrului nu prea le poate plăti din veniturile actuale. Atunci, de unde?...

Credit de peste 110.000 euro, pe 30 de ani, la BCR

Nu este nicio problemă cu durata astronomică a creditului, atât Gerea cât și soția sa fiind tineri și în putere. Problema este cea a banilor, un astfel de credit, singur, ”aducând” cu el rate lunare de peste 3.000 de lei. Dacă luăm în calcul numai venitul de la Camera Deputaților, de cca. 4.000 lei lunar, deja ne dă cu virgulă. Pentru că venitul de ministru al economiei nu a fost unul pe care să se poată baza, cu numai două luni de portofoliu. Dacă luăm în considerare și celelalte trei credite, cu scadențe între 2018 și 2037, coroborate cu veniturile soției, iar ne dă cu virgulă. Mare. Pentru că deputatul de Argeș are două apartamente, înghesuite amândouă, unul de 101 m.p.,  al doilea, țineți-vă bine, de 220 m.p. Adică mama penthouse-ului, pentru că un penthouse decent are 130-160 m.p. Chestia este că sutele de metri de apartament costă scump la întreținere, cam atât de scump cât îi rămâne pe card domnului ministru după ce își plătește băncile. Păi și papa, domnu` ministru, papa cu ce bani mai luați? Dar copiii? Că tot părintele știe că educarea și creșterea unui copil înseamnă, pe lângă multă dragoste, mulți bani.
Să fie de la povestea aceea cu moștenirea soției? Să fie de la alte grele moșteniri?!...

Ce spune Gerea

“Ratele nu sunt de 3000 de lei, ci mai puţin, în jur de 2200, însă dacă facem diferenţa între venituri şi cheltuieli, într-adevăr, nu rămâne prea mult. Am inclusiv 3 luni restanţe. N-am mai făcut vacanţe de 5 ani, decât turism de weekend, dar se poate şi aşa. Acesta este bugetul, alte venituri decât cele trecute în declaraţia de avere nu am avut.  La momentul  acesta, soţia mea câştigă însă mai mult decât la momentul  întocmirii declaraţiei de avere, însă aceste venituri vor apărea pe următoarea declaraţie de avere” - a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Andrei Gerea. A.S.

Click AICI pentru vizualizare document

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea