Muzeul Etnografic de la Racovița va fi recondiționat și reamenajat

Monument reprezentativ pentru orașul Mioveni, Cula Racovița este și va fi un punct turistic important pentru această zonă. De aceea, Primăria și Consiliul Local, în parteneriat cu Centrul Cultural Mioveni și Muzeul Pomiculturii și Viticulturii Golești au demarat o acțiune de recondiționare, restructurare și reorganizare a Muzeului Etnografic „Prof. C.I. Năstase”, amplasat în această clădire.
Vor fi achiziționate alte noi exponate, organizate pe secțiile port popular, îndeletniciri, numismatică, obiecte de artă, mărturii religioase, ceramică, arme, elemente de artă populară, unelte de tâmplărie şi dogărie.
De asemenea, un lucru îmbucurător este faptul că, Muzeul Etnografic „Prof. C.I. Năstase” a fost inclus în Biblioteca virtuală a Institutului Național al Patrimoniului (CIMEC.RO), alături de alte muzee importante din țară.
Cula Racovița este un monument ce datează din anul 1806, iar ctitoria îi este atribuită polcovnicului Nicolae Racoviceanu, având scopul de a-i servi drept fortăreață în fața atacatorilor.
Muzeul a fost pentru prima dată amenajat în cadrul Culei Racovița, în anul 1970, de către profesorul Constantin C.I. Năstase, sub numele de Muzeului Țăranului, urmând să sufere modificări de-a lungul vremii.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea