Construcția noii Zahanale a lui Max, pe masa procurorilor anticorupție

# Restaurantul este ridicat în cuveta lacului din Tudor Vladimirescu

Viitoarea Zahana – loc celebru pentru mâncărurile bune și pentru bețiile pe malul lacului - se vede, se ridică, deja, pe câteva etaje. Cu fiecare nivel se adaugă însă și noi reclamații, unele dintre acestea fiind formulate, conform surselor noastre, inclusiv către procurorii DNA. Reclamațiile vizează nereguli grave, după cum spun reprezentanții Apelor Române. Clădirea a fost ridicată în cuveta lacului, ceea ce contravine flagrant legislației în vigoare.

Terenul pe care se ridică impozanta construcție,  prevăzută a avea patru niveluri, D+P+E+M, este proprietatea Gigăi Dobrin, soția fostei legende a F.C. Argeș.   Inițial, terenul a fost înstrăinat către Primărie în vederea amenajării unei plaje, cu condiția clară de a nu se realiza pe acesta construcții definitive. Trecerea în buzunarul Primăriei s-a făcut printr-o Hotărâre de Guvern. Doar că edilii au restrâns partea de plajă la cea existentă în momentul de față, preferând ca, pe ultima porțiune, să împroprietărească pe Gica Dobrin. Aceasta, se pare, este mătușa lui Max, și i-a concesionat terenul pentru o perioadă de 50 de ani. După care totul a mers strună, primăria eliberând toate avizele și autorizațiile necesare construcției. Doar că nimeni nu a mai întrebat nimic pe  reprezentanții Direcției Apelor. Care reprezentanți au în față o lege a lor, lege care interzice orice construcție cu caracter definitiv, adică având fundații din beton, în zona cuvetei lacului, adică exact acolo unde se ridică, mândră, noua Zahana. O hotărâre de guvern, dată așa, în modul în care a fost dată cea despre care vorbim, nu poate să doboare prevederile legale, care INTERZIC ORICE FEL DE CONSTRUCȚIE CU FUNDAȚII ÎN INTERIORUL LACULUI DE ACUMULARE. Reprezentanții Direcției au efectuat un control încheiat cu un Proces Verbal în care nu se spune nimic concret,  nu se ia nicio măsură, nu se propune nimic. Întâmplător sau nu, unul din membrii comisiei este tocmai fostul director general, Dumitru Ciobanu, probabil prieten bun cu Max sau măcar - și asta cu siguranță – prieten bun cu Zahanaua.

Constructorul poate fi considerat de bună credință. Procurorii pot privi însă, cu suspiciune, în curtea Direcției Apelor. Și a Primăriei Pitești

Omul de afaceri care a investit în noul local are toate avizele și autorizațiile. O autorizație de construcție emisă de primărie îl disculpă pe acesta de orice vină. Doar că, revenim, construcția este amplasată în lac. Administrator al terenului și al luciului de apă nu este Primăria, ci Administrația Apelor. Aceeași administrație care, nu cu mult timp în urmă, făcea valuri largi - și nu cu apă… chioară - în vechea clădire, funcțională și în momentul de față. Mai pe românește, cum să pui bețe în roate unui prieten? Își ridică și el, iaca, o nimica toată de construcție pe patru nivele, pe un teren unde nu se pot amplasa, prin lege, construcții definitive. Doar că prietenia veche dintre patronul restaurantului și fosta conducere a ABAAV atinge și aspecte ce vor fi considerate, în mod cert, penale de către procurori. Și aici nu ne referim numai la amplasament.

Zahanaua funcționează și azi, sub privirea blândă a șefilor de la Ape, deși are contractul reziliat din decembrie anul trecut

Chin-Chin, firma pe care funcționează Zahanaua lui Max, avea, la nivelul anului trecut, peste un miliard de lei vechi restanță la Direcția Apelor. Banii reprezintă chiria pentru terenul pe care este amplasată construcția, construcție, de data aceasta, provizorie. Contractul specifică:  ”În cazul în care s-a depășit termenul de plată a chiriei și a contravalorii utilităților cu 60 de zile de la data scadenței sau în cazul nerespectării unei clauze asumate de locatar, prezentul contract se consideră reziliat de drept, fără punere în întârziere și îndeplinirea altor formalități.”. De asemenea, conform aceluiași contract, Direcția este îndreptățită să ceară daune-interese pentru neexecutarea obligațiilor, ceea ce ar putea duce, în final, la o sumă mult mai mare. Administrația Apelor Argeș l-a înștiințat, anul trecut, pe răul platnic despre rezilierea contractului, începând cu data de 23.12.2014. Doar că… asta a fost tot. Adică s-a emis o hârtie, de acoperire împotriva intemperiilor penale. Fără efecte, fără urmări. Chiriașul Max își desfășoară nestingherit activitatea, fără să mai plătească nimic, probabil până termină construcția de alături. Procese, ceva? Sechestru, ceva? Ei, aș! Așa, între prieteni?
Procurorii anticorupție, sesizați cu privire la aspectele de mai sus, s-ar putea să fie, însă, de altă părere... A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea