Haine pentru mărci precum Benetton, Prada, Luisa Spagnoli şi Max Mara - produse la Corbi

# Săptămâna trecută, o secţie de tricotaje şi-a deschis porţile în comuna Corbi, unde au fost create peste 20 de noi locuri de muncă.

Chiar dacă se află la zeci de kilometri distanţă de principalele oraşe din Argeş, comuna Corbi a fost aleasă, în detrimentul municipiului Curtea de Argeş, de un investitor italian, la propunerea partenerului din România, pentru deschiderea unei secţii de tricotaje. Atuul principal, spune partenerul din România, al comunei Corbi l-a reprezentat mâna de lucru calificată, dăruinţa oamenilor de a muncii şi nu în ultimul rând condiţiile şi peisajul superb de care beneficiază această comună mirifică.

În această secţie de tricotaje se va lucra numai pentru export pentru firme precum Benetton, Prada, Luisa Spagnoli şi Max Mara, branduri de renume pe plan internaţional.
,,Partenerul din Italia mi-a propus deschiderea acestei secţii de tricotaje cu utilaje de ultimă generaţie asigurate de el. Este un pionierat pentru că în judeţ nu mai este nicio societate care să desfăşoare o activitate de genul acesta. Sunt croitorii, dar nu pe tricotaje. Este o operaţie specifică acestei zone. Fetele de aici au răspuns pozitiv, în sensul că s-au arătat doritoare de a obţine un loc de muncă”,  e explicat Mariana Preda, partenera de afaceri a investitorului din Italia.

Comuna Corbi în detrimentul municipiului Curtea de Argeş

Oamenii locului, peisajul mirific şi dezvoltarea edilitară de care se bucură comuna Corbi, toate acestea au făcut să fie aleasă de investitorul italian în detrimentul municipiului Curtea de Argeş pentru această investiţie, care are mari perspective de dezvoltare. ,,Partenerul meu din Italia al acestei afaceri a venit pentru a vedea zona şi a fost foarte încântat de ce a găsit aici. Iniţial, eu găsisem un spaţiu în Curtea de Argeş. Era un spaţiu foarte elevat cu condiţii şi tot ce trebuie, dar dumnealui nu a fost de acord pentru că am întâmpinat o mare problemă şi anume, mâna de lucru. Nu am găsit oameni cu care să încep activitatea. Aici am întâlnit voinţă din partea fetelor, dar şi îndemânare. Sunt bucuroase de ceea ce fac.
În ziua inaugurării, mi-a plăcut foarte mult afirmaţia domnului primar care a spus că aceste persoane trec de la un nivel inferior la un nivel superior. A fost o comparaţie fantastică pentru că de câte ori am trecut prin comună, de atâtea ori am văzut foarte multe femei care lucrau la andrele, iar acum să lucreze la o maşină de genul acesta, eu zic că este o evoluţie”, ne-a mai mărturisit doamna Preda, încântată de ceea ce a găsit în comuna Corbi.

Firul autohton din lână, produs cu fuiorul, vândut în Italia

Oamenii din comuna Corbise ocupă, în cea mai mare parte,  cu creşterea ovinelor, fapt pentru care sunt şi cei mai renumiţi producători de produse autohtone din lână, diferite haine, de la ciorapi până la pulovere, care mai de care mai brodate. În urma deschiderii acestei secţii de tricotaje în comuna Corbi, angajatele din zonă au adus diferite fire din lână, producţie proprie, ce au fost trimise în Italia drept mostre pentru confecţionarea de fulare şi căciuli.
,,Fetele de aici au pus la dispoziţie şi firele lor, făcute de ele, din lână. Aceste fire au fost trimise în Italia pentru mostre, iar acum aşteptăm o comandă care am înţeles că este destul de mare”, a mai declarat doamna Mariana Preda.

,,Pentru noi, ca administraţie locală, acest lucru  reprezintă o mare bucurie şi satisfacţie”

Pe lângă bucuria citită pe faţa femeilor care lucrau în acea secţie de tricotaje că şi-au găsit un loc de muncă, mai bucuros decât toate femeile din acea secţie de tricotaje, este primarul comunei Corbi, Virgil Baciu, satisfăcut de rodul muncii sale în dezvoltarea durabilă a comunei.
,,Pentru noi, ca şi administraţie locală, acest lucru reprezintă o mare bucurie şi satisfacţie. Este vorba de noi locuri de muncă pentru cetăţenii din această comună. Şi un loc de muncă dacă se creează, în perioada aceasta de criză, pentru noi este un lucru extraordinar. Când am auzit, că de început, se vor crea peste 20 de noi locuri de muncă, am fost foarte încântat şi am încercat să sprijin pe cât posibil acest demers. Eu i-am mulţumit doamnei Preda că a ales comuna Corbi, că a investit bani şi resursă fizică. Nu este aşa uşor să iniţiezi o afacere pe care să o pui pe picioare şi să funcţioneze. Pentru noi a fost cea mai mare bucurie”, ne-a declarat Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, încântat de această investiţie.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea