Ionel Didea, rectorul Universităţii din Piteşti: “Am pierdut instituţii care s-au dus la Ploiești, s-au dus la Târgovişte... Vrem să plece şi Universitatea de aici?”

Joi, la Rectoratul Universităţii din Piteşti a avut loc o întâlnire între conducerea instituţiei şi o parte dintre cei 17 parlamentari de Argeş invitaţi  la discuţii. Mai exact… doar patru: doi senatori (Şerban Valeca şi Ionuţ Elie Zisu) şi doi deputaţi (Radu Vasilică şi Cătălin Rădulescu), deşi conducerea UPIT se aşteptase ca numărul celor interesaţi de proiectele universităţii, dar şi de dificultăţile care ar putea fi rezolvate cu ajutor parlamentar, prin modificări legislative, să fie mai mare.
”Eu sunt mulţumit de faptul că am debutat genul acesta de întâlniri cu parlamentarii. Din păcate însă, nu a fost o prezenţă numerousă şi sigur că lucrul acesta nu este tocmai de bine. Cei patru parlamentari prezenti au demonstrat, totuşi, că îi preocupă soarta învăţământului superior argeşean. Noi avem multe de spus, fiindcă UPIT este o instituţie foarte importantă. Avem 53 de ani în care am demonstrat profesionalismul atât al cadrelor didactice, dar şi al produsului nostru – absolvenţii. Problemele pe care eu le-am ridicat sunt unele pertinente, de legislaţie, de modificări legislative, iar parlamentarii au acest atribut, acela de iniţiativă legislativă! Iar problemele nu sunt doar ale Universităţii din Piteşti, ci ale întregului învăţământ superior românesc, şi sunt convins  că dacă ne vor susţine în rezolvarea lor, vor avea şi sprijinul celorlalţi parlamentari din alte judeţe”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş,  rectorul Universităţii din Piteşti, Ionel Didea.
UPIT  le-a cerut parlamentarilor sprijin pentru finalizarea unor proiecte, precum campusul universitar, împotmolite în iţele birocraţiei sau ale ignoranţei.
“Am vorbit de necesitatea unui anumit sprijin în finalizarea unor obiective, pentru că avem nevoie de genul acesta de sprijin şi am dat exemplul acestei clădiri începute în urmă cu 18 care nici până acum nu s-a finalizat! Şi cred şi eu că undeva este o problemă, fiindcă în alte judeţe au început construcţii care deja au fost finalizate într-o perioadă mult mai scurtă. Acest lucru înseamnă că este nevoie de o voce puternică care să ceară susţinere şi pentru noi.   În decursul timpului, judeţul Argeş a tot pierdut. Am pierdut instituţii  care s-au dus la Ploiesti, s-au dus la  Târgovişte... De ce oare s-au dus acolo? Păi ce, vrem să plece şi Universitatea de aici? Această instituţie, Universitatea din Piteşti, corespunde acestor realităţi zonale geografice, sociale, economice, de aceea avem nevoie să punem cu toţii umărul ca totul să fie bine aici, la UPIT” a mai declarat rectorul Universităţii din Piteşti, Ionel Didea. C.S

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea