„Apa în viaţa mea!“, un simpozion, ce a reunit 50 de şcoli argeşene, organizat de Apă Canal 2000 cu prilejul Zilei Mondiale a Apei

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, societatea Apă Canal 2000 SA, principalul furnizor al serviciilor de apă şi canalizare din Argeş, a ţinut să celebreze şi anul acesta această zi importantă a omenirii, cu scopul de a conştientiza în special generaţia tânără, importanţa apei.
Aşadar, vineri, cu prilejul acestei aniversări, la Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş, reprezentanţii societăţii Apă Canal 2000 S.A. în parteneriat cu reprezentanţii Bibliotecii Judeţene şi cu reprezentanţii a 50 de unităţi de învăţământ din Argeş au premiat elevii din clasele I-XII ale celor 50 de şcoli din Argeş care au participat la concursul de desen tematic acestei zile, desfăşurat sub titulatura ,,Apa în viaţa mea!”.
Concursul de desene ,,Apa în viaţa mea!” este organizat de societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti în cadrul Programului Educaţional Piki şi a Strategiei de promovare a proiectului ,,Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş şi Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş.
Juriul care a selecţionat desenele şi a desemnat elevii câştigători a fost compus din următoarele persoane:
D-na Nicoleta Barbu – Inspectoratul Şcolar al Judeţului Argeş, inspector de specialitate arte plastice
D-na Iuliana Ciucă – Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş
D-na Roxana Rolea – Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş
D-ra Adina Solomon – S.C. Apă Canal 2000 SA Piteşti, responsabil Relaţii Publice Unitatea de Implementare a Proiectului – Fond de Coeziune
D-ra Sabina Vidrighin – S.C. Apă Canal 2000 SA Piteşti, Serviciul Relaţii Publice.
Tot cu prilejul acestei aniversări educative, Apă Canal 2000 SA va mai organiza în perioada 23 -25 martie Zilele Porţilor Deschise, unde grupuri de elevi şi cadre didactice vor vizita Uzina de Apă Budeasa şi Staţia de Epurare Piteşti.
În data de 22 martie este sărbătorită Ziua Mondială a Apei, în urma unei decizii luate în cadrul Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare, la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992, cu scopul de a aduce în atenţia tuturor problemele legate de substanţa care reprezintă peste 70% din tot ce ne înconjoară şi din care suntem alcătuiţi în propoţie mai mare de două treimi.
În fiecare an, Ziua Mondială a Apei are o temă distinctă, iar coordonarea organizării campaniei pentru sărbătorirea acesteia revine uneia sau mai multor agenţii ale ONU.
Anul acesta, teme Zilei Mondiale a Apei este ,,Apa şi dezvoltarea durabilă”, coordonarea organizării campaniei fiind preluată de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. Obiectivul Zilei Mondiale a Apei in acest an este concentrarea eforturilor oamenilor de pretutindeni catre utilizarea, dezvoltarea şi protecţia resurselor de apă de o maniera echitabilă şi rezonabilă, respectiv catre aplicarea conceptului de dezvoltare durabilă în domeniul gospodăririi apelor.
Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea