Ministerul Agriculturii, condus de Daniel Constantin, își bate joc de o primărie din Argeș!

# Primăria Săpata a primit de la Minister un autoturism neînmatriculabil!

Ceea ce, la început, s-a crezut a fi o binecuvântare, pentru o primărie fără cine știe ce buget din sudul județului, în cele din urmă ”binefacerea” s-a dovedit curat blestem. În care Ministerul Agriculturii, binefăcătorul în acte, este, de fapt, principalul vinovat. Acel minister al agriculturii, în fruntea căruia domnește deputatul de Argeș Daniel Constantin, deputat ultra-inexistent în viața publică a județului.
Primăria Săpata este o primărie fără posibilități financiare mari. Cu o populație destul de mică, dar și cu agenți economici puțini, edilii cântăresc de două ori fiecare cost, fiecare cheltuială ce trebuie făcută, pentru că fiecare ban dus într-un anumit proiect înseamnă un ban tăiat de la altul. Tocmai de aceea, o donație venită, anul trecut, din partea Ministerului Agriculturii, a părut o adevărată mană cerească. Este vorba de un autoturism marca Renault Clio, menit – în viziunea edililor – să asigure deplasările personalului instituției în interes de serviciu. Mai ales că mașina era (sau așa a părut) dată cu titlu gratuit. Minunat, la început, s-a întocmit un proces verbal de predare-primire între un reprezentant al MADR și primarul comunei, drept pentru care mașina a ajuns în curtea primăriei... Unde se află și acum, pentru că Renault-ul cu pricina nu poate fi înmatriculat.

Primăria a investit în autoturismul neutilizabil. Ministerul tace…

Cum un autoturism nu este același lucru cu un scaun de birou, pentru care acel proces verbal de predare-primire ar fi fost suficient, edilii din Săpata au demarat acțiunile necesare înmatriculării și efectuării verificărilor obligatorii ale autoturismului marca Renault. Pentru a efectua identificarea RAR și ITP-ul, au investit din puținii bani pe care și i-au permis, reparând bătrâna mașină. De asemenea, pentru a o putea înmatricula, au solicitat reprezentanților ministerului donator un certificat fiscal. Doar că… acesta nu a venit niciodată, deși adresele transmise tuturor birourilor abilitate au, deja, câteva luni vechime. Ministerul Agriculturii trimite pisica peste gard, în curtea Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Brașov, instituție aflată în subordinea ministerului, locul din care a venit mașina buclucașă. Cei de la Oficiu nu pot scoate certificatul  din motive de oarecari probleme financiare. Iar Renault-ul Clio, reparat, zace, cuminte, în curtea Primăriei. Nu cumva miroase a bătaie, pur și simplu, de joc?
Vom reveni, nu înainte de a încerca o audiență la domnul deputat Daniel Constantin. La cabinetul din Argeș, unde nu a mai fost văzut, cel puțin de noi, muritorii, din vremuri… mai bune.
A.S.

Click AICI pentru vizualizare

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea