Tupeu fără limite! Furt, în plină zi, de la o firmă de sisteme de securitate!

# Polițiștii de la două secții au ridicat din umeri. Cei de la centrală… nu prea știu unde este plângerea
Ca să furi, în mijlocul zilei, de la o firmă care vinde și instalează sisteme de securitate, îți trebuie tupeu cu carul. Chiar mai mult tupeu decât să furi, de exemplu, de la poliție. Pentru că sediile de poliție nu sunt dotate cu cine știe sisteme antifurt. Iată însă că haiducii secolului 21 sunt nu numai plini de îndrăzneală, ci au modernizat și modul în care scot bani din buzunarele păgubiților.
S-a întâmplat chiar la jumătatea lunii martie. Păgubită este o cunoscută firmă care se ocupă de comercializarea și instalarea sistemelor de securitate. Iată ce ne-a declarat unul dintre consultanții de vânzări ai firmei, cel care a ”pățit” să răspundă la telefonul de la care i s-au tras toate: ”M-au sunat. M-a contactat telefonic un domn, Alin Drăgoi. Așa s-a recomandat. De la o firmă, Vinalcool Distribuție A cerut o ofertă. Pentru un sistem de supraveghere. Am făcut oferta respectivă și i-am trimis-o pe mail, în format PDF. Era vorba, din punct de vedere valoric, de produse în valoare de 6130 lei. A fost de acord aproape imediat. În următoarea zi ne-a cerut factură pentru marfa solicitată, ca să facă plata on-line. I-am trimis factura, iar mai târziu a venit această «dovadă». Dovada plății. (un O.P completat, semnat, ștampilat, cu suma exactă, inclusiv cu ștampila băncii, n.r.). Problema este că acțiunea s-a petrecut într-o zi de vineri. Vineri după-amiază, pe mail a venit O.P.-ul scanat. Care, pentru moment, nu a ridicat nici un fel de suspiciuni. Sâmbătă dimineața, doi ”angajați” ai firmei plătitoare au venit să ridice marfa. Produsele au fost livrate, cu bună credință, considerând că banii vor intra în cont în cursul aceleiași zile. Doar că… banii nu au mai apărut deloc”.

Plimbare de o zi pe la posturile de poliție

Tot este Postul Paștelui. De ce să nu petreci o zi frumoasă, o zi întreagă… în post? Doar că…în postul de poliție. Păgubiții noștri au experimentat pe propria piele ”canonul”:
”Am fost la Secția 2 din Găvana să depunem plângere. Ne-au răspuns că nu se ocupă cu așa ceva. Practic, nu au știut ce să facă referitor la subiect. Au spus, văzând ordinul de plată, că nu e de competența lor, că nu se ocupă ei. Ne-au trimis la Secția de Poliție din Războieni. Acolo, le-am explicat, încă o dată, situația. Le-am spus și de faptul că avem numărul de telefon al celui care a sunat. Ne-au răspuns că, din păcate, sunt cu mâinile legate în această privință. În cele din urmă, ne-au trimis la Inspectoratul General, aici, în centru, la pasarelă. Cei din Războieni au ajuns la concluzia că acolo, la Centru, trebuie depuse actele. La IGP în centru am depus o simplă plângere, care nu a fost luată la studiu nici până în ziua de astăzi. Am fost, deja, de două ori... Ne plimbă dintr-o parte în alta tot timpul. În momentul de față deja nu mai știe nimeni unde este documentul respectiv. Am înțeles că este vorba de un circuit întreg, de la secretariat documentele fiind trimise la un ofițer responsabil care le studiază și, în funcție de tipul infracțiunii, le sortează și trimite la secțiile de resort. În cazul de față, nimeni nu știe unde a ajuns plângerea, nici în ce stadiu de analiză se află…”

Fețele celor doi haiduci moderni, înregistrate de camerele de securitate ale firmei

Deși se spune că tocmai cizmarul este cel care umblă cu pantofii găuriți, ei bine, în situația de față nu a fost deloc așa. Adică firma de sisteme de securitate chiar dispunea de un sistem de securitate funcțional. Care i-a înregistrat pe cei doi țepari veniți să ridice marfa. Fețele celor doi au fost surprinse cu claritate, din toate unghiurile posibile. Ceea ce ar putea face munca poliției una destul de facilă. Doar că, până în momentul de față, nimeni de la poliție nu a cerut niscai astfel de dovezi, deși reprezentanții păgubitei au umblat, așa cum am arătat, cam pe la toate secțiile posibile. Deși, în astfel de cazuri, șansele de a prinde hoții scad cu fiecare zi de inacțiune.
Dacă cineva îi recunoaște pe cei doi, este rugat să sune la 0735.838.947 sau, pur și simplu, la 112.  Se oferă recompensă pentru informații care ar putea duce la descoperirea hoților.
Andreea STOICA

Click AICI pentru vizualizare document

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea