Sanda Fulga, apostrofată de primarul interimar Cornel Ionică pentru că n-a votat un raport

# Consiliera PPDD a replicat: “Eu nu răspund la comanda nimănui (…) N-am uitat când am fost chemaţi  la DNA” # Raportul privind  realizarea indicatorilor de performanţă pentru efectuarea transportului public local de persoane de către Publitrans în trimestrul IV 2014, însușit în Consiliul Local
În şedinţa Consiliului Local Piteşti de joi a fost supus  aprobării  “Raportul privind  realizarea indicatorilor de performanţă pentru efectuarea transportului public local de persoane de către Publitrans în trimestrul IV 2014”. Un subiect sensibil pentru unii consilieri locali, care n-au trecut prea uşor peste scandalul penal în care primarul suspendat Tudor Pendiuc tocmai a fost trimis în judecată, împreună cu ceilalţi inculpaţi acuzaţi de DNA,  în dosarul privind asocierea firmei de transport a Consiliului Local Piteşti cu societăţile comerciale private CNCD şi Girexim. Cornel Ionică s-a grăbit s-o atace pe  Sanda Fulga-consilier local, care  n-a votat raportul, catalogând-o drept “consilierul contra de serviciu”.

Sanda Fulga: “Eu nu răspund la comanda nimănui!”

“Eu nu răspund la comanda nimănui (…). N-am uitat când am fost chemaţi la DNA şi de ce am fost chemaţi”, i-a replicat Sanda Fulga, cu referire şi la cele 6,3 milioane de euro reprezentând prejudiciul creat municipalităţii piteştene de asociere detaliată de procurorii DNA în Dosarul Publitrans, dosar în care, pe lângă primarul Tudor Pendiuc şi fiica sa - Ema Pendiuc, au mai fost trimişi în judecată Carmen Lis,  secretara şi consiliera primarului,  oamenii de afaceri Valentin Vişoiu, Gheorghe Văsîi şi Constantin Scarlat, directorul general al S.C. Publitrans S.A., Aurelian Roman, directorul tehnic Manuel Rotaru şi directorul economic Elena Berinde, precum şi directorul executiv al Primăriei Piteşti, Emilian Nechita, dar şi Ion Constantin, consilierul lui Tudor Pendiuc pe probleme legislative şi Corina Ivan, şefa serviciului Monitorizare servicii publice din cadrul Primăriei Piteşti, precum  Mihai Petria şi Alexandru Doru Petria, tată şi fiu.

În ce a constat  performanţa…

După replica Sandei Fulga au urmat  eforturile consilierilor locali ai PSD de a demonstra că prezentul raport privind realizarea indicatorilor de performanţă pentru efectuarea transportului public local de persoane de către Publitrans în trim. IV al anului trecut n-are nicio legătură cu dosarul privind asocierea păguboasă dintre acelaşi Publitrans şi firmele reprezentat de Gigi Văsîi şi Constantin Scarlat.
”Au legătură”, l-a contrazis Sanda Fulga.
În raportul devenit, joi, măr al discordiei, se precizează şi în ce constă.... performanţa: “Nu au existat diferenţe între numărul de trasee planificate şi cel pe care operatorul a efectuat transport public local de călători şi nici între numărul mediu de mijloace de transport  utilizate, comparativ cu  numărul mediu de vehicule planificate pentru realizarea zilnică a  programului de circulaţie. Din totalul celor 9 reclamaţii primate în perioada raportată, s-au rezolvat toate reclamaţiile, fără a se depăşi termenul de soluţionare. Toate cele 65 de reclamaţii primite s-au rezolvat în cursul anului  2014.  Tarifele în perioada raportată nu au fost modificate, ele fiind practicate începând cu data  de 15.03.2012.”
Argumentele social-democraţilor, exprimate vocal şi foarte vocal în şedinţa de joi a Consiliului Local Piteşti au fost de genul  “activitatea Publitrans n-a  avut niciun fel de sincopă!” sau „nu cred că Publitrans nu a îndeplinit criteriile de performanţă”.
Cristina Stancu

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea