Oportunităţi de angajare în instituţii comunitare, promovate de Europe Direct Argeş la Universitatea din Piteşti

Centrul Europe Direct Argeș, în colaborare cu Biblioteca Universității din Pitești și EU Careers Romania, a organizat, în luna martie, un seminar de informare cu privire la stagiile de practică existente în instituţiile comunitare şi procesul de selecţie pentru funcţionarii permanenţi.
Cuvântul de salut a aparținut doamnei Tatiana Oprescu - director al Bibliotecii Universității din Pitești și doamnei Mihaela Voinicu – Coordonator Europe Direct Argeș și director adjunct al Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș.
În cadrul seminarului, Teodora Pătrăuceanu, EU Careers Ambassador pentru România, a oferit informații utile despre stagiile de practică destinate proaspeţilor absolvenţi, cât şi despre procesul de selecţie pentru funcţionarii permanenţi care nu au experienţă la angajare.
Etapele de recrutare și procesul de selecție pentru postul de funcționar permanent, nivelul Administration 5 (AD5), mediul de lucru internațional, precum și sfaturile legate de aplicațiile online, au fost subiectele cu care ambasadoarea EU Careers România a atras interesul participanților la acest seminar de informare. De asemenea, s-a discutat despre pașii care pot fi urmați pentru a deveni un funcționar permanent fără a avea experiență profesională (doar studiile de licență finalizate). Anul acesta se poate aplica pentru nivelul AD5 în perioada 19 martie – 21 aprilie prin intermediul site-ului www.graduates.eu-careers.eu. Salariul mediu lunar pentru un funcționar AD5 este de aproximativ 4300 de euro.
Evenimentul s-a bucurat de prezența în număr mare a studenților de la Facultatea de Litere, Facultatea de Științe Economice, Juridice și Administrative, Facultatea de Științe Socio-Umane, Facultatea de Mecanică și Tehnologie.
Materialele ”Europe`s challenges, your opportunity” și ”Face a bigger challenge”, primite de la Oficiul pentru Publicaţii al Uniunii Europene din Luxemburg, au constituit suport informaţional important pentru toţi tinerii argeșeni prezenţi la seminar, care doresc să aplice pentru un loc de muncă în instituțiile europene.
Ionela Panait

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea