Povești digitale inspirate din realitate la Biblioteca Județeană

Fundația Progress, în parteneriat cu Biblioteca Județeană Argeș, a organizat în perioada 24-25 martie „Cursul de formare în metodologia Poveștilor digitale”, care este o parte a proiectului „Silver Stories” („Poveștiri de Argint”), finanțat de Uniunea Europeană prin programul Leonardo da Vinci.
Cursul a avut ca scop formarea de formatori din rândul persoanelor care lucrează cu grupuri vulnerabile din comunitate, folosind povestea digitală ca instrument inovator de promovare a activităților profesionale ale specialiștilor din administrația publică. Poveștile digitale reprezintă o tehnologie modernă de a spune o poveste, însă pentru că acestea se bazează îndeosebi pe fotografie și nu pe filmare, ele nu pot fi numite „filme” în adevăratul sens al cuvântului, ci povești digitale.

Cursanții au învățat să folosească programe de editare video, audio și foto

La acest curs au participat 9 persoane, membre ale multor asociații, ONG-uri și instituții publice argeșene, care au fost instruiți în metodologia poveștilor digitale de către bibliotecarul Marius Motreanu. Cursanții au avut oportunitatea de a învăța o metodă inovativă de prezentare a informațiilor, aceea bazată pe poveștile digitale, în vederea conceperii propriilor filmulețe. Pentru realizarea acestor filmulețe, cursanții au învățat să folosească programe de editare video, audio și foto. S-au creat astfel 9 povești digitale bazate pe experiențele de viață proprii, iar participanții și-au însușit tehnica realizării poveștilor digitale, fiindu-le stimulată creativitatea și îmbunătățite abilitățile digitale. „Am participat la acest curs de formare profesională având convingerea că în perioada derulării acestui curs voi căpăta noi cunoștințe care îmi vor folosi la îmbunătățirea activității mele profesionale”, ne-a mărturisit Ramona Floroiu (Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Pitești).
”În calitate de inițiator al programului «Creștem împreună», deschis în cadrul organizației nonguvernamentale „Salvați copiii”, sunt încântată că pot participa la acest curs și că pot învăța cum se realizează un filmuleț în care să prezint o poveste de viață. Având în vedere că în cadrul acestui centru oferim consiliere și sprijin real pentru 50 de copii ai căror părinți sunt plecați în străinătate, povestea digitală pe care o s-o realizez îl are ca protagonist pe Cristi, un băiețel de 9 ani, ai cărui părinți sunt divorțați, mama lui fiind plecată în străinătate”, a afirmat Dumitra Sima , președinta organizației nonguvernamentale „Salvați copiii”.
„La acest curs am învățat cum să realizăm un filmuleț prin care ne putem prezenta proiectele și activitățile organizației din care facem parte. Filmulețul pe care o să-l concepem va prezenta organizația noastră, având în vedere că avem nevoie de o prezentare cât mai veridică prin care să promovăm organizația. O să postăm acest filmuleț pe pagina web și de facebook a instituției noastre”, a subliniat Moika De Salas (Fundația Compartir, Drăganu, Argeș).
„Am participat la acest curs pentru a învăța lucruri noi, deși știam ce înseamnă în mare parte realizarea unui filmuleț. Am fost surprinsă să descopăr aspecte noi”, a afirmat Alexandra Tistuleasa (voluntar Crucea Roșie).
„Este un curs inovativ. Personal, nu am mai participat la un asemenea curs. În calitate de specialist în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Pitești, acest curs îmi va fi de un real folos în promovarea activităților noastre”, a declarat Cristina Pietriș.

”Este captivant să putem pune povestea noastră de viață în format digital”

”Ceea ce facem noi aici practic este să învățăm despre modul în care se realizează un filmuleț prin care care putem promova mai bine activitatea instituției din care facem parte. Este captivant să putem pune povestea noastră de viață în format digital. Eu o să fac un filmuleț despre campania de Crăciun derulată de Asociația «Sprijin pentru Viață» în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială a Primăriei din Pitești”, a relatat Nicoleta Voiculeț (Direcția de Asistență Socială a Primăriei din Pitești). Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea