Regal spiritual oferit de Dumitru Constantin Dulcan la Biblioteca Județeană Argeș

Joi, 26 martie, de la ora 17.00, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, împreună cu Editura Școala Ardeleană, a organizat, în sala de conferințe, un eveniment editorial de excepție: lansarea volumului „Dumitru Constantin Dulcan, un promotor al noii spiritualități”, coordonat de Vasile George Dâncu.
Medic neurolog, psihiatru, cercetător, doctor în științe medicale, bun cunoscător al filosofiei științei și pionier în scrierile din domeniul conștiinței, cărțile lui Dumitru Constantin Dulcan au schimbat viziunea științifică despre Univers, punând pe gânduri o întreagă comunitate științifică. Prin intermediul cărților sale, acesta a reușit performanța de a pune cap la cap concluziile fizicii cuantice, ale psihologiei transpersonale și ale științei neurocognitive, cu experiențele religioase și ale morții clinice, pentru a oferi o descriere cât mai aproape de realitate a lumii de dincolo.
În fața unui public foarte numeros prezent la acest eveniment, au vorbit Vasile George Dâncu, editorul cărții, prof. univ. dr. Mircea Bărbuceanu,  profesorul de istoria religiilor Marius Vasileanu, prof. Vasile Ghițescu, poeta Denisa Popescu Martin, publicistul Mihai Golescu.

”Numai o comunicare empatică ne mai poate salva într-un moment în care specia umană este în pericol”

În deschiderea evenimentului, managerul bibliotecii, Octavian Mihail Sachelarie a accentuat ideea contribuției operei lui Dumitru Constantin Dulcan la dezvoltarea culturii și cercetării științifice românești: „Este incontestabilă contribuția marii personalității care este Dumitru Constantin Dulcan la disiparea acelor energii negative caree ne impietează activitatea la fiecare pas. Ceea ce ne transmite Dumitru Constantin Dulcan prin opera sa este să ne reîntoarcem la  natură pentru a restabili relația verticală între ceea ce înseamnă esența personalității umane și natura și conștiința universală. Dumitru Constantin Dulcan s-a apropiat foarte mult de adevărurile științifice, combinând cultura cu știința și reușind să înțeleagă că materia este inteligentă. Numai o comunicare empatică ne mai poate salva într-un moment în care specia umană este în pericol. Viziunea lui Dulcan are și partea ei practică: vizează caracterul prosocial al unui om de știință practic”.
Editorul cărții, Vasile George Dâncu, a spus: „Este prima lansare a acestei cărți. Ideea acestui proiect a pornit de la două portrete ale autorului, unul realizat de B. Petry, iar altul de Marian Coman. Când am văzut aceste portrete, m-am gândit că nu pot fi complete fără o carte dedicată personalității profesorului Dulcan, în care să vedem viața, opera și receptarea ideilor acestuia. Prin această carte, aduc un tribut profesorului Dulcan. Este o carte care va merge în biblioteci, în librării, și care încheie un capitol despre viața și opera lui Dulcan”.
Prof. Marius Vasileanu a subliniat următoarele: ”Ar fi nedrept atunci când vorbim de personalitatea lui Dulcan să ne referim doar la lucrarea «Inteligența materiei». Dulcan este un om permanent «treaz» nu neapărat prin opera sa, ci ca prezență vie, fiindcă are curajul să spună lucrurilor pe nume”.
Poeta Denisa Popescu a pus accent în discursul său pe latura umană a personalității lui Dumitru Constantin Dulcan: „În fața noastră se află un maestru spiritual. Prezența dumneavoastră într-un număr atât de mare aici demonstrează faptul că vă este dor de o conștiință care să vă tulbure, care să reașeze ceea ce știați într-o nouă paradigmă. Domnul Dulcan este un maestru spiritual al secolului XXI, pentru că opera sa se ridică pe doi piloni: adevăr științific și revelație. El opune omului pragmatic și utilitarist pe omul care cugetă, contemplează și care-și pune întrebarea capitală: Cine sunt eu?”
Dumitru Constantin Dulcan a transmis publicului prezent la eveniment un mesaj plin de substanță și nădejde: „Când vă iubiți semenii, dați lumină și primiți lumină. Am fost reticent cu privire la ideea acestei cărți. Sunt doar unul dintre promotorii noii spiritualități, pentru că există o istorie a noii spiritualități. Spiritualitatea nu înseamnă nimic altceva decât a ne comporta, a gândi și a acționa în acord cu sensul pentru care am venit pe această lume. Care este adevărul? Noi nu suntem un corp fizic, ci un spirit care are rostul de a parcurge o existență fizică și de a continua în lumea spirituală”.
La finalul evenimentului, Dumitru Constantin Dulcan a oferit autografe celor prezenți la eveniment.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea