Dosarul Falimentului Vinalcool: Firma lui Drăguşin, obligată să plătească despăgubiri societăţii Apă Canal 2000 SA

# Marin Drăguşin a atacat cu recurs hotărârea Tribunalului Specializat Argeş.

Aşa cum a procedat şi în cazul sentinţelor date la solicitările formulate de AJFP Argeş şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Marian Drăguşin, reprezentantul legal al  S.C. Vinalcool, a atacat şi hotărârea prin care Tribunalul Specializat Argeş a pus în vedere administratorului judiciar să facă plata sumei de 19.641,60 lei către Societatea Apă Canal 2000 SA.  La sfârşitul acestei luni este programată soluţionarea contestaţiei formulată de Drăguşin împotriva creanţei revendicate de Finanţe, iar în aprilie va fi judecată cauza în dosarul falimentului debitoarei.
Magistraţii Tribunalului Specializat Argeş au amânat  pentru luna aprilie judecarea cauzei în dosarul 1347/1259/2011/a6 privind falimentul Vinalcool:“În temeiul art. 164 alin.6 şi art. 104 din L 85/2006, precum şi al dispoziţiilor din încheierea din 24.09.2014, pune în vedere administratorului judiciar  să facă plata sumei de 19.641,60 lei către Societatea Apă Canal 2000 SA. Aprobă raportul trimestrial nr. 3 şi va acorda un nou termen de judecată în vederea discutării unui nou plan trimestrial. Se citează părţile lipsă prin BPI. Amână judecarea cauzei la data de 22.04.2015, în vederea discutării unui nou plan trimestrial”.

Recurs după recurs

Hotărârea fost atacată însă cu recurs, iar istoricul acţiunilor similare formulate de Vinalcool arată că Marian Drăguşin, reprezentantul legal al debitoarei, e hotărât să ducă lupte serioase cu creditorii înscrişi la masa credală a firmei sale.
Săptămâna viitoare, mai exact pe 31 martie,  Tribunalul Specializat Argeş trebuie să soluţioneze contestaţia formulată de Marian Drăguşin faţă de creanţa de peste două milioane de lei cu care Finanţele s-au înscris în tabelul  definitiv  al creditorilor Vinalcool. Practic, părţile  dar ceilalţi creditori din dosarul insolvenţei Vinalcool, sunt citaţi din nou de instanţa amintită, după ce dosarul a fost plimbat şi pe la Curtea de Apel Piteşti,  a cărei secţie de contencios administrativ a restituit  Tribunalului Specializat Argeş dosarul  privind recursul declarat de Vinalcool.
Debitoarea, ajunsă acum în procedura falimentului,  susţine că cele peste două milioane lei reprezentând creanţa pe care  AJFP Argeş o revendică nu sunt justificate şi propune instanţei să dispună micşorarea sumei, pe motiv că suma înscrisă în tabelul  creditorilor n-ar avea integral acoperire. Marian Drăguşin are tot interesul să câştige acest demers , mai ales că el  însuşi figurează în tabelul creditorilor Vinalcool, cu aproape 5 milioane lei, iar firma sa  SC DGM New Planet apare în acelaşi tabel al creditorilor Vinalcool cu alte aproape 400.000 de  lei.
Reprezentantul Vinalcool a mai purta războaie şi în privinţa altor creanţe. Spre exemplu, după declararea insolvenţei Vinalcool, omul de afaceri  a  dat în judecată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pe motiv că nu datorează bugetului de stat sumele reţinute în sarcina sa. Drăguşin a contestat modul de calcul  al impozitului suplimentar pe profit, modul de calcul al TVA  refuzată la rambursare şi modul de calcul al accizei, precum şi accesoriile aferente, iar instanţa i-a dat dreptate.
În mai 2012, Tribunalul Argeş a anulat deciziile  şi rapoartele prin care Finanţele stabileau impozitul suplimentar, suma reprezentând TVA refuzată la rambursare şi penalităţile de întârziere. A urmat un recurs al DGFP Argeş, soluţionat în  februarie 2013, când  Curtea de Apel Piteşti a trimis cauza spre rejudecare Tribunalului Argeş, iar la trei luni distanţă, Tribunalul Argeş a admis  contestaţia formulată de Vinalcool şi a desfiinţat decizia privitoare la stabilirea impozitului suplimentar, anulând decizia şi rapotul de inspecţie fiscală referitoare la TVA  şi la penalităţile datorate.
A urmat un nou recurs formulat de DGFP Argeş, respins ca nefondat la începutul anului 2014 de Curtea de Apel Piteşti.
Mai merită amintit şi faptul că Vinalcool câştigat  şi procesul cu Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului, care, în martie, anul trecut, a formulat şi înaintat Tribunalului Comercial Argeş (în calitate de creditor al SC Vinalcool Argeş) o contestaţie la tabelul definitiv al creditorilor, solicitând înscrierea în respectivul document a unei creanţe de 60 de mii de lei, reprezentând fondul de restructurare acordat firmei argeşene. Marian Drăguşin a convins însă instanţa că solicitarea este neîntemeiată.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea