Deputatul Mihai Deaconu vrea eliminarea manualelor alternative

La conferinţa de presă din 26 03 2015 organizată de PND-PER, constituite în urma unui protocol anterior în Polul Naţional Democrat şi Ecologist,  deputatul Mihai Deaconu a prezentat o propunere comună a celor două formaţiuni politice prin care se cere ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice eliminarea manualelor alternative şi revenirea la cele unice, însoţite de caiete de lucru şi culegeri în concordanţă cu acestea. În acest sens, deputatul a şi înaintat către ministerul amintit o interpelare la care se aşteaptă să primească un răspuns favorabil în cel mult două săptămâni.

Parlamentul României
Camera Deputaţilor
Grupul Parlamentar Democrat şi Popular

INTERPELARE

Adresată:  Domnului Sorin Câmpeanu
Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice

De către: Deaconu Mihai,
Deputat colegiul 3 circumscripţia 3 Argeş

Obiectul interpelării: Eliminarea manualelor alternative

Domnule Ministru,
Din discuţiile purtate atât cu părinţii, cât şi cu o mare parte din cadrele didactice,am dedus  că manualele alternative nu sunt în ajutorul sistemului de învăţământ  ci mai degrabă aduc avantaje editurilor şi autorilor de manuale.
De-a lungul timpului problema manualelor alternative a devenit o afacere cu aspect comercial în detrimentul sistemului de învăţământ care înregistrează rezultate din ce în ce mai slabe cu  ocazia evaluărilor la nivel naţional la clasele a II-a, a IV-a, a VIa,sa VIII-a şi a XII-a.
Consider că, din moment ce programele de învăţământ sunt unice la nivel naţional pentru  fiecare obiect de învăţământ şi pentru fiecare clasă, ar fi normal ca şi manualul, ca instrument principal de lucru pentru elev, să fie unic, elaborat de oameni care lucrează în sistem şi să fie ales de o comisie specializată, în urma concursului de manuale care ar putea să se desfăşoare odată la 4 ani, cât durează un ciclu de învăţământ.
Ca om care am lucrat în sistem nu vreau să vin cu argumente suplimentare în defavoarea  acestor manuale alternative şi apelez la înţelegerea dumneavoastră de a analiza şi de a emite  un ordin de ministru prin care să reparaţi această problemă foarte importantă a învăţământului românesc.
Aştept răspuns în scris.
Cu deosebită consideraţiune,
Deputat Mihai Deaconu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea