“Am discutat cu premierul. Mi-a zis: «N-ai niciun fel de treabă tu»!”

# Susține Cătălin Rădulescu despre “amendamentul Ponta” privind penalii din partid # Deputatul Cătălin Rădulescu: ”Am fost în comisia de statut. Puteam să nu mă duc dacă mă afecta pe mine.”
El însuşi trimis în judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA,  deputatul Cătălin Rădulescu priveşte cu oarecare detaşare amendamentul liderului PSD Victor Ponta privind curăţarea partidului de social-democraţii anchetaţi care  strică imaginea formaţiunii. Consiliul Naţional  a fost de acord cu amendamentul care va scoate din funcţiile de partid orice membru care are probleme cu legea, iar din comisia de statut a făcut parte inclusiv deputatul Cătălin Rădulescu, până atunci unul dintre posibilii candidaţi la o funcţie de conducere în PSD Argeş şi, de ce nu, şi potenţial candidat la fotoliul de primar, de pe care a fost supendat Tudor Pendiuc, cel considerat  protectorul  deputatului PSD.

Cătălin Rădulescu răspunde evaziv la întrebarea privind măsura în care amendamentul Ponta l-ar afecta pe viitor.

“Eu nu sunt acuzat pentru fapte de corupţie, sunt fapte conexe faptelor de corupţie.  Am discutat cu premierul.  Mi-a zis: n-ai  niciun fel de treabă tu! Eu am fost în comisia de statut -  cele 10 persoane care au modificat statutul. Puteam să nu mă duc, dacă mă afecta pe mine.  Sigur că mă afectează prin modificările la statut, că în funcţie de momentul în care intri într-o anchetă şi până când eşti judecat trebuie să îţi asumi anumite chestiuni şi nu mai poţi face parte - sau te suspenzi ori te suspendă - din funcţiile politice. N-ai treabă cu funcţiile administrative. Premierul a spus foarte clar că e vorba despre funcţiile politice”, a declarat, pentru Atitudine în Argeş, Cătălin Rădulescu.
Potrivit amendamentului adus la statut, dacă un social-democrat e condamnat în primă instanţă, va fi sancţionat cu pierderea funcţiei politice şi suspendarea din partid, în timp ce o condamnare definitivă duce la excluderea din PSD.
“Când ne referim la corupţie, ne referim la persoanele care fură bani din avutul statului”
Dacă ne raportăm strict la aceste aspecte, nu este exclus ca deputatul Cătălin Rădulescu să se trezească, în curând, într-una din cele două situaţii. Potrivit rechizitoriului întocmit în dosarul în care este judecat, în perioada ianuarie 2013 - februarie 2014, concomitent cu funcţia de deputat în Parlamentul României, Cătălin Rădulescu s-a ocupat şi de administrarea curentă şi controlul societăţii Concordia Con. Strade, cu sediul în Piteşti, în calitate de director general, efectuând operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia. 

”Când ne referim la corupţie, ne referim la persoanele care fură bani din avutul statului. La mine este un denunţător  privat la privat, n-am  nicio treabă cu Statul Român, cu banul public. E vorba de parcarea Dedeman, o parcare privată”,  a  mai declarat pentru Atitudine în Argeş, Cătălin Rădulescu.

Potrivit aceluiaşi rechizitoriu, pe 27 august 2013, deputatul Rădulescu s-a întâlnit cu managerul de proiect privind construirea unui magazin în Piteşti, ocazie cu care la încheierea procesului verbal de recepţie a lucrării i-a fi promis acestuia oferirea sumei de 10.000 de lei. În schimbul acestei sume, funcţionarul trebuia să nu ridice obiecţiuni cu privire la calitatea lucrării şi, pe cale de consecinţă, să semneze procesul verbal de recepţie, fără reducerea devizului cu suma de 50.000 lei pentru lucrările prost executate. Tot potrivit celor arătate de procurorii anticorupţie, deputatul Cătălin Rădulescu, prin exercitarea celor două funcţii, de administrare şi control ca director general, ar fi negociat şi obţinut adjudecarea lucrării de asfaltare a unui obiectiv din Piteşti, semnând în acest sens, din partea Concordia Con. Strade, deşi nu ar fi avut dreptul, un contract de execuţie, ce avea ca obiect executarea şi finalizarea unor lucrări de asfaltare, preţul contractului fiind în sumă de 630.000 lei.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea