Ara Software, încăierată la ședința Consiliului Județean Argeș

# Primarul comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache: ”Mă asociez acum cu ei ca să mă duc la DNA?  Ce rost are ?!...”

Contractul încheiat, pe munți de bani, între Ara Software și C.J. Argeș, nu se mai poate derula în condițiile inițiale, în primul rând din cauza modificărilor survenite, din decembrie anul trecut, în legislație. Consiliul Județean nu mai poate plăti, ca până acum, prestația firmei de soft către primăriile din județ. Prestație care, spun unii, a fost exagerat de scumpă, atât de scumpă cât să îi facă atenți și pe procurorii DNA. Ara Software încearcă acum, cu pistolul DNA la o tâmplă și cu răsuflarea concurenților de servicii informatice în ceafă, să se repoziționeze pe o piață dificilă.

La ședința de joia trecută a Consiliului Județean Argeș a fost adoptată o Hotărâre pentru constituirea Comitetului de conciliere privind contractul de parteneriat public privat înregistrat cu nr. 10833 din 18.11.2004 la Consiliul Județean Argeș și cu nr. 315 din 19.11.2004 la Ara Software Group S.R.L.
Iată componența comisiei:
- Dna. Molfea Adriana – consilier juridic - U.I.P - reprezentant - C.J.A;
- Dna. Mocanu Eugenia Carmen - șef serviciu - Financiar Contabilitate - reprezentant - C.J.A;
- Dl. Gabriel Bumb - reprezentant Ara Software Group S.R.L.;
- Dna. Mirela Saulea - reprezentant Ara Software Group S.R.L.

Consilieri nemulțumiți

Consilierii județeni s-au arătat nemulțumiți sau, cel puțin, nelămuriți cu privire la clemența cu care este tratat, în continuare subiectul Ara Soft.
Narcis Sofianu, consilier județean: ”Ceea ce vreau să spun este că mandatul pe care, prin acest vot, îl transmitem, este unul neclar. Care sunt limitele acestuia? Ce sunt împuterniciți să facă cei mandatați de noi să ne reprezinte la discuțiile cu Ara Software? Vor putea discuta aceștia cu privire la calitatea serviciilor prestate de firmă? Vor putea, eventual, rezilia contractul care încă se derulează cu aceștia?”
Prunaru Iulian, consilier județean: ”Vreau să știu și eu ce chirie plătește firma aceasta (Ara Software) pentru faptul că ocupă tot acest spațiu de la demisolul Consiliului Județean? Cui plătiți chirie? Cât?”
La primăriile din județ, contractele încheiate de firma de servicii informatice nu mai au nicio legătură cu ceea  ce s-a întâmplat până acum. Primarii, puși  să plătească din propriul buget, au devenit, brusc, atenți  sau chiar nemulțumiți.

Primarul comunei Poiana Lacului, Ion Dumitrache: ”Mă asociez acum cu ei ca să mă duc la DNA? Ce rost are?!...”

Comuna Poiana Lacului și primarul acesteia, Ion Dumitrache, au fost singurele ”redute” necucerite, în județ, de Ara Software. Motiv pentru care Constantin Nicolescu, fostul președinte al C.J. Argeș, i-a purtat multe sâmbete primarului. Mai mult, pe site-ul Consiliului Județean - site administrat, bineînțeles, tot de Ara Soft, comuna Poiana Lacului nu făcea parte dintre localitățile județului. Întrebat dacă oferta firmei de casă a CJ Argeș i se pare, acum, după reducereade 30% mai atractivă, primarul Dumitrache ne-a răspuns în stilu-i caracteristic, direct.
Ion Dumitrache, primar, Poiana Lacului: ”Păi, cum să mă intereseze că scad ei cu 30% prețul? Atâta timp cât eu plătesc la Sobis 1200 lei, și vin ei (Ara Soft, n.r.) cu reducere de la 5400, faceți calculul cum iese. Cât înseamnă? În plus, nu cred că ei vor putea face față, cu câțiva angajați, la 100 de primării. Ai mei își fac treaba foarte bine, lucrez cu ei din anul 2003. Își fac treaba ca la carte. Le-am plătit, vă dați seama, 9600 de lei pe an, adică 800 de lei pe lună, atâția ani. Ce reducere, despre ce să mai vorbim cu Ara? Mă asociez acum cu ei ca să mă duc la DNA?  Ce rost are ?!...”
Bebe Ivan, primarul comunei Băbana, o localitate săracă financiar, a făcut o combinație care să îl coste cât mai puțin, rămânând însă, cel puțin pentru moment, cu Ara Soft.
Bebe Ivan, primar, Băbana: ”Ara Soft a venit cu o propunere de reducere cu 30%. Propunerea lor a fost băgată în Consiliul Local, care a aprobat contractul de asociere cu  8 voturi «pentru» și 3 abțineri. Continuăm cu ei, însă numai pentru șase luni, deocamdată. Îi așteptăm cu noi modificări de preț. Am încercat și cu Sobis-ul, însă cei din urmă nu ne asigură asistența tehnică. Eu am făcut reducere și la internet, nu am mai luat internetul de la ei, de la Ara. Dau, acum, numai 50 de lei pe abonamentul de internet...”
(A.S.)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea