Daniel Constantin şi Andrei Gerea, nicio audienţă din februarie încoace

# Las’ că se mobilizează la anu’, de alegeri! # Trimiși de argeșeni în politica mare, doi miniștri au uitat, aproape complet, de județ! # Muscelenii Iani Popa și Gheorghe Marin, deveniți necunoscuți pentru locuitorii Câmpulungului

După ce i-au trimis, cu voturile şi speranţele lor, în Parlamentul României, argeşenilor abia le mai e dat să vadă feţele deputaților şi senatorilor care, în

campania electoarală,  zâmbeau promiţător şi ipocrit-preocupat de pe aprope toate gardurile.  Ce-i drept, sunt şi aleşi care prestează prin provincie, după program,  dar cei mai mari şi mai vocali la capitolul promisiuni au cam uitat să-i  mai primească în audienţe pe argeşeni.

Cabinetul deputatului PC, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, la prima vedere excelent poziţionat, fix  lângă Direcţia Agricolă Argeş, n-a mai găzduit audienţe de aproape două luni.  Ori feng shui-ul e neprietenos, ori parlamentarul e neserios, cert e că din  6 februarie, argeşenii veniţi cu jalba pe la dom’ ministru n-au mai putut da ochii cu paramentarul nostru.
“Domnul deputat Daniel Constantin are o situaţie mai aparte, fiindcă dumnealui e, după cum ştiţi, şi ministrul Agriculturii. Având o activitate mai complexă, nu a putut să onoreze  audienţele săptămânal”,  explică Maria Găvan, consiliera Deputatului de Piteşti.
Nici măcar lunar, am putea adăuga noi, fiindcă de la ultima descindere a parlamentaruui  în cabinetul său de la Piteşti, când a stat de vorbă cu 3 (trei) persoane, au trecut 50 de zile. Dar să ne liniştim, totuşi, fiindcă, precum punctează consilera sa de la Piteşti “asta nu înseamnă  că  nu acordă atenţia cuvenită argeşenilor”.
Poate... în a nu-i mai purta degeaba pe drumuri pe argeşeni, fiindcă  la amintitul cabinet nici nu mai figurează vreun program de audinţe al  deputatului Daniel Constantin.
Figurează însă la cabinetul deputatului Andrei Gerea, ministrul  Energiei, IMM-urilor și Mediului de Afaceri. Conform programului afişat pe uşa biroului domniei sale din incinta clădirii Prefecturii,  teoretic, aici au loc audienţe joia, de la 15.00 la 18.00.  Practic, acest lucru nu se-ntâmplă niciodată! Cel puţin, nu aici, findcă programul caligrafiat pe plăcuţa aurie înşurubată pe uşa cabinetului e doar… la derută.
Dai să-ţi faci o programare şi–ncep ostilităţile: “Duceţi-vă în Găvana! Nu se ţin aici audienţele!”, îţi explică consilierul deputatului-ministru. Ferească Domnu’ să ai vreo curiozitate legată de programul afişat pe care-l contrazice sau să ceri vreun număr de telefon de la  celălalt cabinet,  unde audienţele s-ar ţine… ”pe bune”, căci s-ar putea  să-ţi rişti  integritatea.

Încurcate sunt căile audienţelor

“Aici nu se mai ţin audienţe de aproape un an.  Dincolo! Dar în ultima vreme n-au mai fost nici acolo, dacă n-a mai fost Andrei (n.r Gerea)….Nici nu ştiu dacă au telefon fix (…). Dacă avem ceva de comunicat, ma sună ei de acolo, sau comunicăm pe mail”,   explică, plin de bunăvoinţă, domnul consilier, căruia, de jena dumnealui nici nu-i mai dăm numele, probabil strategic plantat în respectivul birou, tocmai cu rol de  descurajare a fraierilor care  visează cai verzi pe pereţi şi audienţe în cabinete de parlamentari.  
“Luna aceasta n-am avut nicio audienţă pentru că n-a venit nimeni aici să se programeze la audienţe, deşi domnul ministru a trecut pe la cabinet la începutul lunii”, ne explică Mihai Petre, celălalt consilier parlamentar al lui Andrei Gerea, cu care, după lungi negocieri, am fost puşi, în sfârşit, în legătură.  O “onoare” datorată exclusiv faptului că reprezentam o instituţie de presă,  căci altfel…   Şi nici nu-i de mirare că oamenii nu mai ajung să se şi programeze la cabinetul din Găvana!

Audienţe, în sfârşit!

Alături, cabinetul senatorului Ionuţ Elie Zisu. Nu e el argeşean, dar stă de vorbă ceva mai mult cu argeşenii. Cel puţin, la audienţe, are ce enumera, iar evidenţele ţinute la cabinet, confirmă întâlnirile.
“Dacă ne raportăm la luna martie, domnul senator a ţinut audienţe în fiecare zi de joi, cu excepţia zilei de 5 martie, când a avut şedinţă de plen. Una dintre audienţele de luna aceasta, solicitată de  un revoluţionar din Argeş,  s-a şi concretizat într-o  interpelare pe tema “Recâştigării drepturilor de către revoluţionarii autentici ai Revoluţiei din Decembrie 1989”, adresată de senatorul Ionuţ Elie Zisu, prim-ministrului  Victor Ponta, spune Cornelia Mandu, consiliera  senatorului Zisu, care ne pune la dispoziţie şi interpelarea, al cărei conţinut sună cam aşa:
“Revoluţia din Decembrie 1989 este momentul cheie al câştigării libertăţii naţiei noastre, libertate pentru care au murit mii de oameni în diferite oraşe ale ţării. Aşa cum a demonstrat istoria, după război mulţi viteji se arată şi, este foarte adevărat, că un număr însemnat de oameni, folosindu-se de portiţe aflate la limita legii, au obţinut în mod fraudulos Certificate de revoluţionar. Din păcate, în acest demers au apărut adevărate fabrici de astfel de documente care aduc după sine deţinătorului o serie de beneficii.    
Pornind de la sesizarea unui grup de revoluţionari autentici care se plâng de faptul că sunt nedreptăţiţi de modificărilor survenite după ce s-a constatat că «numărul revoluţionarilor e prea mare», vă rog respectuos, a-mi transmite în scris, răspuns la următoarele întrebări:
1. Credeţi că se poate reveni la acordarea indemnizaţiei lunare de 1,10 din salariul mediu brut pe care revoluţionarii o primeau şi care a fost ulterior desfiinţată prin Ordonanţa Guvernamaentală nr.95/2014?
2. Care au fost criteriile în urma cărora oraşe ale ţării, printre care şi Piteşti, au fost scoase de pe lista oraşelor martir ale Revoluţiei din 1989, ele fiind încadrate la secţiunea ,,celelalte localităţi”?
3. Cum a fost posibilă delimitarea Revoluţiei române, până la data de 22 decembrie 1989, ora  12.14?
4. Ce măsuri concrete vor lua organele abilitate pentru a descoperi şi a pedepsi, conform legii, impostorii apăruţi după Revoluţie?
5. Prin ce măsuri va fi restabilită demnitatea adevăraţilor eroi care au contribuit cu preţul vieţii lor, la victoria din Decembrie 1989?
Ţinând cont de cele expuse mai sus, dar şi de faptul că trebuie să ştim să ne preţuim adevăraţii eroi, aştept cu încredere răspunsul pe care mi-l veţi trimite şi vă mulţumesc, domnule Prim-ministru, pentru parcurgerea acestor rânduri.
Cu stimă, Ionuţ-Elie Zisu
Senator Colegiul Uninominal
nr. 4 Argeş
Partidul Naţional Liberal”
Material realizat de Cristina Stancu

Click AICI pentru vizualizare documente

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea