În ajunul Sărbătorilor Pascale, Piteștiul este plin, în continuare, de noroaie și gropi!

# Star Trading, Zeus și General Trust (sau Primăria Pitești ?!) – bâlbâieli nepermise în finalizarea unui proiect de peste 20 milioane de euro!

…În data de 14.02.2013, la sediul Primăriei Municipiului Piteşti a fost semnat contractul de finanţare nerambursabilă “PROIECT URBAN – Reabilitare infrastructură urbană în Municipiul Piteşti”, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Poli de Dezvoltare Urbană”.

 

Iată ce mai este publicat pe site-ul Primăriei Pitești:
# Valoarea totală a proiectului este de 89.986.078,70 lei inclusiv TVA, din care:
- valoarea totală eligibilă este de 87.823.252,15 lei
fonduri nerambursabile din FEDR = 70.565.983,10 lei
fonduri nerambursabile din bugetul naţional = 15.500.804,01 lei
cofinanţare eligibilă beneficiar = 1.756.465,04 lei
- valoarea neeligibilă, inclusiv TVA aferentă acesteia este de 2.162.826,55 lei.
# Obiectivul general al proiectului este modernizarea şi reabilitarea infrastructurii urbane din municipiul Piteşti, prin creşterea accesibilităţii, îmbunătăţirea transportului public şi asigurarea condiţiilor bune de trafic, in scopul dezvoltării urbane integrate.
# Proiectul îşi propune reabilitarea şi reconfigurarea, acolo unde este cazul, a tuturor spaţiilor aparţinând domeniului public al municipiului Piteşti existent in faţa sau între blocurile de locuinţe şi instituţiile publice, în zonele: Războieni, Exerciţiu, Teilor, Mărăşeşti, Smeurei, I. C. Brătianu (porţiunea pâna in Liceul Armand Călinescu) şi Calea Bucureşti, pe o suprafaţă de intervenţie de 35,60 hectare.
# Lucrările constau în reabilitarea aleilor pietonale, aleilor carosabile, parcărilor, spaţiilor verzi, a locurilor de joacă, a  mobilierului urban şi a locurilor de depozitare deşeuri menajere şi asimilabile acestora.
# Perioada de implementare a proiectului este de  25 de luni de la semnarea contractului de finanţare.

Reprezentantul Primăriei Pitești: ”... vă pot explica, însă nu prin telefon... veniți, vă rog, la noi, la sediu, săptămâna viitoare, și ne lămurim...”

Într-un superb cadru, plin de noroaie și gropi, ba chiar și ceva bălți – în funcție de starea vremii - panourile publicitare mari, amplasate de-a lungul Căii București,  ne anunță că proiectul ”Reabilitare infrastructură urbană din municipiul Pitești” are ca termen de finalizare data de 14.03.2015, constructorul desemnat să toate mințile oamenilor fiind, de fapt, o asociere: S.C. Star Trading Impex (lider), S.C. Zeus S.A. și S.C. General Trust S.R.L. Luna lui mărțișor a trecut, gropile de un metru sunt însă de neclintit. Pietonii sunt nevoiți să meargă pe poteci de pământ pline de noroi și de praf. Cum treaba este departe de a fi terminată, deși ne aflăm deja în aprilie, am încercat, o zi întreagă, să îl contactăm pe Adrian Oprescu, responsabilul de investiții din Primăria Pitești. Domnia sa a avut, însă, telefonul închis. Am înțeles că este plecat la un curs și nu prea poate să vorbească. OK. Lămuriri am primit de la un coleg al acestuia:
# Spuneți-ne, vă rog, de ce este afișată, pe Calea București, ca dată de finalizare a lucrării 14.03.2015 ?
Reprezentant Primărie: Pentru că s-au întârziat procedurile, în loc de două luni au trebuit patru. Am prelungit printr-un act adițional, nr. 1, la contract.
# Ce proceduri au întârziat?
- Cele legate de licitația pentru desemnarea constructorului
# Păi, constructorul este trecut, și el pe afiș, semn că acesta era deja desemnat în momentul efectuării publicității
- Da... vă pot explica, însă nu prin telefon... veniți, vă rog, la noi, la sediu, săptămâna viitoare, și ne lămurim...

Vali Grigorescu, director adjunct Star Trading: Datele sunt eronate. Noi avem termen de finalizare în toamna acestui an

Lămuriți buștean fiind, am trecut la constructori, poate, poate ne lămurim.
De la Zeus nu am cunoscut pe nimeni, patronul firmei fiind de necontactat, din motive de condamnare definitivă și irevocabilă. La General Trust, greu să vorbești cu cineva, de asemenea, deși managerul Cătălin Spătaru e liber. Nici acesta nu respiră ușor însă, fiind cercetat pentru diverse fapte penale, facturi de la rromii din Strehaia etc.
La Star Trading nu se putea vorbi cu managerul Marinescu, din motive de plimbare în Dubai, probabil la sponsorul oficial, Dodiță Dolofan, ruda bogată a lui Boby, și care, din motive financiare, și-a luat cetățenie și casă tocmai la arabi. Ne-a răspuns însă directorul adjunct, dl. Vali Grigorescu. Acesta ne-a comunicat că afișajul este greșit, contractul cu cele trei firme câștigătoare ale licitației fiind semnat în data de 24 aprilie 2014, durata de derulare aacestuia fiind de 18 luni. Mai pe românește, finalizarea lucrărilor trebuie să se producă undeva pe la toamnă, acestea, lucrările, fiind, în viziunea directorului adjunct de la Star Trading, în grafic.
Păi, în aceste condiții, de unde aberațiile publicate pe aceste panouri? Poate cineva să ne răspundă?

 

(A.S.)

CLICK AICI PENTRU VIZUALIZARE

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea