Liberalul Marius Postelnicescu ia în calcul candidatura sa la fotoliul de primar al Piteștiului

# „Am fost contactat încă din toamna anului trecut de câteva persoane care mi-au propus să candidez”, declară vicepreședintele PNL Argeș

Vicepreședinte PNL Argeș, Marius Postelnicescu, caracterizează actuala situație a filialei jdețene de patid și explică, pentru Atitudine în Argeș, cine va duce liberalismul mai departe în acest județ. Este interesat de fotoliul de primar al Municipiului Pitești și are o listă întreagă de argumente care, în opinia domniei sale, l-ar recomanda pentru această funcție

”Cred că am, fără lipsa de modestie, suficientă experienţă managerială, datorată fuctiilor pe care le-am ocupat atât pe plan local, cât şi la nivel naţional”

# Sunteţi unul dintre liberalii argeşeni care s-au ţinut departe de scandaluri şi unul dintre membrii pe care, teoretic, partidul i-ar putea propune drept candidaţi pt şefia Primăriei Piteşti. Va gândiţi să candidaţi la fotoliul de primar? Vi s-a propus acest lucru?
- Cred şi am crezut mereu că un lider, un conducător, un manager trebuie să aibă acea atitudine de „perfecţiune corportamentală” atunci când deţine o funcţie. Exemplul personal, prin complexitatea calităţilor pe care un conducător trebuie să le aibă, este important pentru cei pe care în conduci. Acest lucru poate duce la echilibru în sistem. Există un „şablon” în societatea românească şi anume „nu îţi face nimeni statuie, aşa că nu mai munci atâta” sau altul „ai fost director şi nu ai făcut bani”. Fals! Această gândire este a oamenilor îndoctrinaţi ai vremurilor trecute, când în societatea noastră a te îmbogăţii „din funcţie” era o virtuie, nu un viciu. Referitor la întrebarea dvs.vizând o candidatura a mea pentru funcţia de primar, pot să va spun că am fost contactat încă din toamna anului trecut de câteva persoane care mi-au propus să candidez . Sunt şi acum colegi de partid, dar şi cetăţeni care mă întreabă dacă voi candida. Vreau să ştiţi că procedura desemnării candidtului PNL pentru fuctia de primar al Piteştiului constă într-un summum de criterii: experienţă administrativă, prezentarea unui program sustenabil în domeniul administrativ şi sigur notorietatea pozitivă. Validarea candidatului se va face de către Biroul Politic Naţional al PNL. Eu îmi doresc să fie mai doritori din partea PNL pentru această funcţie şi cel mai bun să câştige.
# Căror argumente se datorează aceste propuneri şi ce va recomandă pentru funcţia de primar?
- Cred că am, fără lipsa de modestie, suficientă experienţă managerială, datorată fuctiilor pe care le-am ocupat atât pe plan local, cât şi la nivel naţional; o lungă experienţă administrativă, datorată fuctiilor de consilier local şi judeţean ales începând din 1992; pregătirea profesională solidă în mai multe domenii, ca: inginerie, economie, management, administraţie. Consider că echilibrul, imparţialitatea şi echidistanța sunt atitudini pe care le am şi care mi-am adus rezultate bune în cariera mea profesională şi nu numai.

”Liberalii doctrinari sunt o forţă în Argeş”

# Caracterizaţi situaţia actuală a PNL Argeş! Cum credeţi că percepe electoratul, la momentul acesta, filiala judeţeană a partidului. Mai sunt liberalii o forţă în Argeş - județul considerat leagănul liberalismului?
- PNL Argeş se află la început de drum, pentru că este un partid nou înfiinţat. Suntem în perioada de organizare a filialei, a organizaţiilor locale, orăşeneşti şi municipale. Este o perioada activă în această reconstrucţie, sigur şi cu anumite sincope în acest demers de fuziune între fostele partide PNL şi PDL, din cauza unor orgolii mai mici ale unor colegi. Cum percepe electroratul filiala PNL Argeş? Nu avem un sondaj de opinie. Ce pot să va spun că personal am constatat că există o speranţa a oamenilor referitor la intrarea la guvernare a liberalilor. Sigur că liberalii, liberalii doctrinari, sunt o forţă în Argeş. PNL nu a fost niciodată un partid de mase. Politica s-a schimbat, iar noi trebuie să găsim resurse umane în rândul tinerilor, cei care trebuie să ducă liberalismul mai departe.
# Aveţi să reproşaţi ceva conducerii PNL Argeş? Dar motive s-o felicitaţi? Ce-i lipseşte Partidului Naţional Liberal Argeş la ora actuală?
- Sigur, anul 2014 a fost, din punctul meu de vedere, unul din cei mai „proşti” ani ai PNL. Am ieşit de la guvernare, am avut rezultate slabe la alegerile europarlamentare, au apărut schisme în partid, unii membrii plecând la alte partide. Dar finalul de an ne-a adus un rezultat frumos, în sensul că am dat, impreunea cu majoritatea alegătorilor, preşedintele ţării. Preşedintele PNL Klaus Iohannis a ajuns preşedintele României. Făcând parte din conducerea filialei PNL Argeş îmi asum şi eu rezultatele, aşa cum au fost, din 2014. Nu ştiu dacă este caul să aduc reproşuri sau felicitări filialei. Mi-aş dori că membrii să fie mult mai aplecaţi către ceea ce înseamnă doctrina liberală, principii liberale, libertate de expresie, istoria şi simbolistica liberală şi nu să „cadă” în acea resemnare, păguboasă, că nu suntem la guvernare, că nu am „prins” funcţii când eram la guvernare cu PSD, că „mie ce-mi da partidul”. Partidul nu dă nimic! Doar libertate de expresie şi posibilitatea de afirmare politică. Aici fiecare membru a intrat benevol, nu l-a obligat nimeni (nu cum făcea pe vremuri PSD când impunea salariaţilor din regiile locale să se înscrie în partid) şi de asemenea poate pleca oricând. Doresc, după această perioada de organizare a acestui nou partid PNL, ca valorile şi principiile liberale, programele şi proiectele liberale să fie bine însuşite  de membri, dar şi prezentate societăţii civile şi mediului de afaceri. Este momentul ca toţi membrii partidului să creadă în destinul PNL şi să privescă optimist către viitorul societăţii româneşti. Nu sunt vorbe mari, dar cred că ar trebui să se termine cu închistarea aceasta care planează asupra cetăţenilor.
# Situaţia “penală” a celor doi colegi ai dvs, Theodor Nicolescu şi Ionuţ Elie Zisu, afectează într-o măsură considerabilă imaginea partidului, a filialei? Cât vor conta aceste dosare în economia alegerilor pentru şefia Primăriei Piteşti?
- Sigur că nu-mi face plăcere să discut despre colegii mei care sunt într-o asemenea grea situaţie. Sper să aibă succes în rezolvarea problemelor lor, dar „speculanţii” vor încerca, probabil, să se folosească de astfel de informaţii pentru a denigra partidul la alegerile de anul viitor. Aici nu trebuie amestecate lucrurile. Există, încă, prezumţia de nevinovăţie a lor şi oare un partid nu mai poate activa dacă, cândva, cineva a avut probleme cu justiţia? Sunt convins că PNL nu va fi afectat la alegerile locale de ceea ce se întâmplă acum pe scena politică.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea