Au început lucrările la reţeaua de canalizare din Moșoaia

Proiectul de introducere a reţelei de canalizare  în satele comunei Moşoaia a intrat în linie dreaptă, iar în curând mai multe zone vor fi transformate în adevărate şantiere. Luni, 23 martie, administraţia locală a predat amplasamentul pentru lucrările care vor fi efectuate în satele Hinţeşti, Smeura de Sus şi Bodeşti, pentru ca, două zile mai târziu, să fie predate amplasamentele de pe străzile Dealului, Corbu-Basangeşti şi Mustăţari, urmând ca aceeaşi procedură să aibă loc şi în cazul zonelor Dealu Viilor şi Olteni. Predarea amplasamentului reprezintă, practic, ultimul pas înainte de demararea lucrărilor, după care muncitorii trec la treabă. Proiectul ”Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în județul Argeş“, lansat pe 1 august de către S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti, include printre beneficiari şi comuna Moşoaia. Conform proiectului, comunei Moşoaia îi revin peste 8 milioane de euro din cele aproape 100 de milioane, bani cu care vor fi realizate mai  multe lucrări pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi apă uzată din comună.
- Extindere conducte de aducţiune apă tratată pe o lungime de aproximativ 5,3 km
- Construire gospodărie de apă: staţie de reclorinare
- Rezervoare 2 x 500 m3
- Staţie de pompare
- Extindere/reabilitare reţele de distribuţie (inclusiv sistem SCADA) pe o lungime totală de aproximativ 15,9 km
- Extindere reţele de canalizare (inclusiv sistem SCADA) pe o lungime totală de aproximativ 29,3 km
- Construirea staţiilor de pompare apă uzată (5 SPAU).
Prin implementarea acestui proiect se va face un pas înainte pentru dezvoltarea sectorului de apă şi apă uzată, investiţia având ca obiectiv principal furnizarea unei strategii locale pentru dezvoltarea sectorului de apă şi apă uzată în vederea alinierii la standardele europene. Proiectul a cărui valoare este de 99.776.000 euro va fi finanțat de Fondul de Coeziune, bugetul național, bugetul local, dar şi din contribuția operatorului, şi anume Apă Canal. Proiectul va acoperi principalele zone urbane din Argeş, respectiv: aglomerarea Piteşti (Piteşti, Ștefăneşti, Bascov, Mărăcineni, Merişani, Bradu, Albota, Moşoaia), aglomerarea Topoloveni (localitatea Topoloveni) şi aglomerarea Costești Buzoiești (localitățile Costeşti și Buzoeşti). De acest proiect vor beneficia aproximativ 224.000 de locuitori din judeţ.
La Moşoaia, se vor derula lucrări pe tot parcursul anului, dar şi în 2016, când este programat termenul de finalizare al proiectului, graţie căruia  aproximativ jumătate din comuna Moşoaia va fi racordată la reţeaua de canalizare.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea