Biblioteca Județeană Argeș, prezentă la expoziția națională „Citește, descoperă și distrează-te la bibliotecă”

În perioada 26 martie - 26 aprilie 2015, la Biblioteca Națională a României, este deschisă expoziția „Read, discover and have fun @ your library” („Citește, descoperă și distrează-te la bibliotecă”), care prezintă cele mai importante programe și activități cu și pentru copii și tineret, inițiate de bibliotecile județene din țară.
Expoziția a fost prilejuită de întâlnirea anuală a Secțiunii pentru copii și tineret a Federației Internaționale a Asociațiilor de Biblioteci – IFLA - (26-28 martie 2015), eveniment la care au participat reprezentanți din Danemarca, Finlanda, Franța, Marea Britanie, Norvegia, Suedia și România. Obiectivele principale ale Secțiunii IFLA pentru copii și tineret sunt: promovarea cooperării internaționale în domeniul serviciilor de bibliotecă pentru copii și tineret; realizarea de campanii de lectură cu impact mondial; încurajarea schimbului de experiență și de bune practici.
La vernisajul expoziției „Citește, descoperă și distrează-te la bibliotecă”, care a avut loc joi, 26 martie,  la ora 17.00, la Muzeul cărții din cadrul Bibliotecii Naționale a României, a participat și Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, care s-a remarcat prin caracterul spectaculos și inedit al materialelor expuse. Dacă fotografiile de la evenimentele și proiectele pentru copii organizate de bibliotecile județene din țară, precum și publicațiile pentru copii, au constituit cei doi piloni de bază ai manifestării expoziționale, elementul de noutate al acestei expoziții a venit din partea Bilbiotecii Județene Argeș, care a expus și obiecte ornamentale confecționate de copii în cadrul diverselor activități inițiate de bibliotecă. Astfel, biblioteca județeană a avut standuri proprii cu origami, quilling, felicitări, mărțișoare și alte obiecte decorative, care ilustrează creativitatea și îndemânarea artistică a copiilor.
De asemenea, este important de subliniat faptul că la Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș se află în curs de derulare un alt proiect destinat dezvoltării și valorificării talentelor artistice ale copiilor. Pe 23 februarie a fost lansat concursul „Citește, imaginează și desenează”, prilejuit de „Ziua Internațională a Cărții”, zi celebrată anual, în 2 aprilie. Până la data prezentă sunt înscriși 30 de participanți cu vârsta cuprinsă între 11-14 ani, care au realizat, la alegere, designul copertei unei cărți preferate. Printre aceste desene, expuse la Secția Tinerilor din cadrul Bibliotecii Județene Argeș, regăsim coperțile cărților copilăriei noastre: „O poveste de Crăciun” (Charles Dickens), „Colț Alb” (Jack London), „Fram, ursul polar” (Cezar Petrescu), „Pinocchio” (Carlo Collodi).
Finala acestui concurs va avea loc miercuri, 8 aprilie, la ora 12.00, în sala de conferințe a bibliotecii, și va consta în decernarea de premii participanților care au avut cele mai bune desene. Mai multe detalii despre acest concurs le puteți afla de pe pagina de facebook (Biblioteca Tinerilor Argeșeni) și de pe site-ul oficial al bibliotecii (www.bjarges.ro) Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea