Educație pentru sănătate, educație pentru viață

Vineri, 27 martie, la Școala ”Negru-Vodă” din Pitești, elevii clasei a III-a A, coordonați de prof. înv. Adela Lupșa, au participat la o activitate educativă dedicată sănătății copiilor, care a avut ca temă „Cronologia dezvoltării coroanei și rădăcinii dinților temporari și permanenți”. Activitatea face parte din proiectul educațional Extramuros „Educația pentru sănătate, educația pentru viață”, inițiat de Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș, în parteneriat cu școlile din Pitești.
În cadrul acestei activități, au fost prezentate problemele legate de tulburările erupției dentare, ordinea erupției dentare la nivelul arcadei în funcție de vârstă, ritmul lor de erupție sau/și poziția în care erup dinții. Elevilor li s-a explicat în detaliu adevăratele probleme ale erupției dinților, plecând de la manifestările minore prin care dintele migrează în dezvoltarea sa de la locul de formare din interiorul osului maxilar către activitatea bucală.
La finalul activității, copiii au înțeles faptul că dantura face parte din aparatul masticator, sănătatea dentară fiind vitală pentru buna funcționare a organismului uman.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea