Teatru de umbre pentru copiii din comuna Buzoești

Săptămâna trecută, a avut loc, în Sala de Consiliu a Primăriei Buzoești, o activitate nonformală pentru elevii de la Școala cu clasele I-IV din Vulpești, comuna Buzoești.
Activitatea, desfășurată în parteneriat cu Biblioteca Comunală Buzoești, a presupus transformarea unor fabule precum ”Corbul și vulpea” și ”Bivolul și coțofana” în adevărate povești pentru cei mici.
Astfel, un grup de tineri din comună, coordonați de doamna Elisabeta Păduroiu, bibliotecar la Biblioteca Comunală din Buzoești, au ales să dezvolte pentru alți tineri o activitate cultural-artistică pentru satisfacția și marea plăcere a colegilor lor mai mici.
S-a ales această metodă nonformală deoarece participanții la activități în care teatrul de umbre este folosit ca metodă de învățare nonformală ajung să înțeleagă, să stăpânească și să transmită un tip de comunicare alternativă, care îi poate ajuta să evalueze într-un mod critic constructiv toate mesajele la care sunt expuși zilnic.
Transferul textului în limbaj vizual, dezvoltă artiștilor de ocazie, un fel complex de a gândi și de a observa realitatea.  Până la urmă "o simplă imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte".
Tnerii participanți la acest proiect și-au dezvoltat abilitățile de cooperare și de coordonare astfel încât, emoționând publicul format din elevi de clasa a IV-a, îndrumați de prof. Ionela Joița, i-au ajutat pe aceștia să recepteze mesajele textului inițial.
Tot acest efort a condus la modelarea pozitivă a spiritului de echipă al tinerilor implicați, la o atitudine pro-activă, mai responsabilă din punct de vedere social. Ionela Panait

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea