Ion Pillat, 124 de ani de la naștere

Centrul de Cultură “Brătianu” a continuat și în luna martie a acestui an, seria de expuneri ce are ca temă personalitățile  familiei Brătianu. În data de 31 martie 2015, la orele 12.00, acest lucru s- a întâmplat la clasa a V-a B de la Școala gimnazială “Ion Pillat” din Pitești.
”Personalitatea despre care am vorbit elevilor a fost poetul Ion Pillat, căci astăzi, 31 martie, se împlinesc 124 de ani de la nașterea sa. Poetul Ion Pillat este descendent, prin tată, al unei vechi familii de boieri din țară, familia Pillat, iar prin mamă, cu familia Brătianu, căci aceasta era fiica lui Ion C.  Brătianu și a Piei Brătianu. 
S-a făcut remarcat prin volumele de versuri: Visuri păgâne, Eternități de-o clipă, Amăgiri, Grădina între ziduri, etc., dar mai ales prin volumul   Pe Argeș în sus, volum ce evocă foarte duios locul copilăriei sale, Florica, dar și personalitățile bunicilor săi materni, Ion C. Brătianu și Pia Brătianu.
Sperăm, cu această ocazie, să trezim interesul copiilor pentru personalitățile marcante ale Argeșului care au fost martorele unor evenimente importante în istoria poporului român, dar mai sperăm ca prin acest demers copiii să descopere mult mai multe despre membrii familiei Brătianu”, a menționat Dna. Simona Șerban, Directorul Centrului de Cultură „Brătianu”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea