Deputatul Mihai Deaconu, indignat de incompetenţa autorităţilor locale din Câmpulung

În urma nenumăratelor avarii ale magistralei istorice care alimentează  Municipiul Câmpulung şi cinci localităţi limitrofe cu apă potabilă şi care face de multe ori ca zeci de mii de cetăţeni să rămână fără această utilitate vitală, deputatul Mihai Deaconu critică şi el managementul defectuos al autorităţilor locale din acea zonă precizând că, aşa cum se întâmplă în mod general la noi în ţară, tot la fel s-a întâmplat şi la Câmpulung, adică s-au aruncat banii pe diferite proiecte de fezabilitate şi prospecte fără să se facă ceva concret.

,,Am fost sincer afectat când am aflat din presă că în cursul lunii martie, în cel puţin două rânduri, Municipiul Câmpulung şi alte cinci localităţi limitrofe au rămas fără apă în urma unor avarii la reţeaua de apă potabilă.
Problema este veche şi arhi-cunoscută. Sunt făcute studii de fezabilitate încă din 2002 pentru înlocuirea conductei de aducţiune-captare Voineşti, ale cărei ţevi au o vechime de peste 30 de ani şi care, din cauza presiunii apei, pot ceda oricând unde nici nu te aştepţi. Intervenţiile de moment sunt şi ele îngreunate din cauza faptului că acestea sunt îngropate pe terenuri private în locuri greu accesibile pentru utilajele necesare.
Un nou proiect este de durată şi mai greu este cu finanţarea care se ridică la 1 milion de euro. În rândul opiniei publice se aruncă vina ba pe primar, ba pe consilierii locali, ba pe operatorul economic. Sunt propuneri care oferă soluţii dar ceea ce este mai greu este faptul că peste 40.000 locuitori afectaţi de aceste avarii repetate sunt obligaţi să-şi procure apa ca pe vremuri cu bidoane si ulcioare de la cişmelele din oraş care pentru majoritatea se află la distanţe considerabile.
Trăim într-o ţară care face parte din Uniunea Europeană şi care tinde către acele valori democratice care să-i ofere şansa de a intra în Spaţiul Schengen şi de a trece la moneda europeană. Ori, dacă aceste deziderate care implică îndeplinirea şi respectarea unor condiţii specifice sunt mai greu de atins şi ţin de mai mulţi factori, a avea apă curentă, canalizare, drumuri şi transport modern, cablu tv, telefon şi internet sunt lucruri de bun simţ ale secolului XXI, de care trebuie să beneficieze fiecare cetăţean.
Din dorinţa de a realiza câte ceva în folosul comunităţii şi uneori în scop electoral, administraţiile publice locale acceptă frânturi de lucrări care rămân nefinalitzate, iar atunci când vin nişte bani în cont aceştia sunt cheltuiţi fără chibzuială. Aşa se face că cei mai mulţi bani sunt cheltuiţi pe studii de fezabilitate şi pe prospecte repetate, proiectele fiind întârziate sau anulate din lipsa fondurilor.
Şi cum bugetul de stat este subţire şi neacoperitor şi de cele mai multe ori împărţit după criterii mai puţin ştiute, sunt localităţi care de ani buni stau cu proiecte începute şi neterminate în care sunt îngropaţi mulţi bani care se pot duce pe apa sâmbetei”, spune deputatul Mihai Deaconu, membru fondator al Partidului Naţional Democrat. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea