Adrian Prodănel află luna viitoare ce mai poate salva din patrimoniul Motor Ag

# Cu Jaguarul și BMW-ul, în viteză, spre... faliment?!

Tribunalul Specializat Argeș a amânat pentru data de 25 mai judecarea cauzei  privind soluționarea contestațiilor referitoare la o hotărâre de anul trecut a Adunării Generale a Creditorilor privind reorganizarea SC Motor AG, contestații formulate în dosarul procedurii generale de insolvență a firmei lui Adrian Prodănel.  BRD a cerut respingerea planului de reorganizare şi intrarea în  faliment a SC Motor AG, asta după ce și AJFP Argeș a concluzionat  că respectivul plan nu indică perspective concrete de redresare a firmei. 
Problemele Motor AG au luat o amploare covârșitoare pentru Adrian Prodănel, după ce, în toamna anului trecut, într-un  proces verbal  al AJFP Argeș, întocmit cu ocazia întrunirii comisiei de anliză a planurilor de reorganizare, se preciza că șansele de reușită ale planului omului de afaceri referitoare la redresarea  firmei intrate în insolvență sunt nule. 
“Din structura planului de reorganizare modificat și a planului de plată a creanțelor, rezultă executarea acestuia pe o perioadă de 3 ani și eșalonarea trimestrială a sumelor datorate în contul ratelor aferente creanțelor înscrise la masa credală. Înstituției noastre îi sunt distribuite sume începând cu primul an al programului de plată, până la  valoarea de 934.768,08 lei, reprezentând 50% din creanța de 1.662 637 lei  și  20 % din creanța adusă în tabelul definitiv de creanțe, în categoria de creanțe bugetare, în cuantum de  517.248 de lei”,  se evidențiază în procesul verbal amintit. Concluziile reprezentanților AJFP Argeș au fost formulate împotriva planului de reorganizare gândit de omul de afaceri piteștean.
“Planul de reorganizare nu indică perspective concrete de redresare în raport cu posibilitățile și specificul activității debitoarei și cu mijloacele  financiare disponibile. Totodată, din structura planului de reorganizare propus, nu rezultă sursele de venituri necesare activității, atât a sumelor datorate aferente creanțelor înscrise la masa credală, cât și a debitelor curente”, se mai arată în procesul verbal încheiat de AJFP Argeș.
Comisia de analiză a  acordat, astfel, un vot nefavorabil planului de reorganizare modificat al SC Motor Ag, iar în privința punctului referitor la  termenul de  executare a planului, AJFP Argeș a  solicitat ca ipotecile și garanțiile pentru bunurile  Motor Ag să fie  ridicate numai  după  achitarea integrală a sumelor din titlurile executorii  care au stat la baza constituirii acestora.
“În situația în care  planul de reorganizare va fi  confirmat prin sentință de către judecătorul sindic, interesul instituției noastre este de a recupera în totalitate creanțele fiscale înscrise în tabelul de creanțe, în cuantum de  2.179.885 lei, precum și creanțele fiscale născute după data deschiderii  procedurii insolvenței”, se mai arată în procesul verbal încheiat de AJFP Argeș. 
Iar Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș nu este singurul creditor care s-a arătat împotriva planurilor de reorganizare formulate de  Adrian Prodănel pentru Motor AG.
Banca Transilvania a solicitat instanței să nu  confirme planul (inițial) de reorganizare propus de debitoare și să dispună reluarea procedurii de  votare a planului de  reorganizare. 
Și  BRD a depus, anul trecut,  la Tribunalul Specializat Argeş o contestaţie împotriva hotărârii Adunării Creditorilor  SC Motor AG din  20 octombrie 2014, de aprobare a planului de reorganizare propus de debitoare. Banca a cerut desfiinţarea hotărârii şi, în consecinţă, respingerea planului de reorganizare şi intrarea în  faliment a firmei lui Adrian Prodănel. Banca susţine  că  respectiva hotărâre ar valida măsuri nelegale care prejudiază interesul băncii. Prin respectivul plan de reorganizare, Adrian Prodănel spera să-şi salveze, printre altele, vila de aproape 900 mp din Piteşti din strada Gen. Cornel Calotescu şi terenul aferent acesteia, de cca. 2000 de metri pătraţi.
Banca Română pentru Dezvoltare are drept de ipotecă asupra acestor proprietăţi, iar postura de creditor i-a permis să conteste planul. Banca ar avea de suferit în condiţiile aprobării noului plan de reorganizare care modifică o clauză, astfel încât, la terminarea reorganizării, ar fi ridicate, în termen de 30 de zile de la închiderea procedurii  de reorganizare judiciară, numai ipotecile şi garanţiile  pentru bunurile Motor AG SRL şi nu şi cele ale asociaţilor Prodănel Adrian Mihai  şi Ica Marcelica Prodănel. 
“Prin dispoziţiile sus menţionate incluse în planul de reorganizare, BRD nu îşi conservă acţiunile sale pentru întreaga valoare a creanţelor împotriva codebitorilor şi fidejusorilor Motor AG”, explică reprezentanţii BRD
Celor trei creditori amintiți  li se mai adaugă SFFP Ploieşti şi Unicredit Leasing Corporation IFN, care, de asemenea, au votat împotriva planului de reorganizare.
Deocamdată, Tribunalul Specializat Argeș a amânat pentru data de 25 mai judecarea cauzei  privind soluționarea contestațiilor referitoare la Hotărârea Adunării Generale a Creditorilor privind reorganizarea SC Motor AG, contestații formulate în dosarul procedurii generale de insolvență a firmei lui Adrian Prodănel.
Cristina Stancu

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea