Primarul interimar de la Budeasa, pe făraş. Consilierii i-au pus gând rău

# Teodor Craiu, două condamnări penale în numai patru ani
Teodor Daniel Craiu, primarul interimar de la Budeasa, stă pe un butoi de pulbere. Se pare că zilele sale ca primar sunt numărate. Consilierii vor să-l demită. Motivele consilierilor sunt diverse. Unul spune că nu-şi face treaba, altul, de la PSD, susţine că fotoliul de primar era al PSD-ului şi trebuie să fie un primar interimar tot de la PSD, altul susţine că Teodor Craiu nu ţine cont de părerea consilierilor. Motivul demiterii diferă de la un consilier la altul, dar cert este că majoritatea consilierilor susţin că trebuie schimbat din funcţia de primar.
Teodor Daniel Craiu este, în primul rând, un domn căruia îi place să conducă sub influenţa băuturilor alcoolice. Şi nu spunem noi asta, ci cele două sentinţe în care Craiu este condamnat așa ceva.
În 2012, Craiu este implicat într-un alt scandal. Acum nu cu poliţia, pentru băutura la volan, chestie care deja l-a consacrat, ci cu magazinul Real Pitești, acolo unde a fost angajat ca șeful Biroului de Securitate.
Craiu a fost acuzat de conducerea Real că a închis ochii la un client care a cumpărat tot stocul de ţigări la promoţie. Compania are o politică a magazinului: pentru a se împiedica achiziționarea în scopul revânzării a produselor aflate la promoție, cantitatea de produse promoționale este limitată.

Două condamnări penale în numai patru ani la adresa lui Teodor Daniel Craiu

Primarului interimar Craiu, e clar, îi place să bea. Nimic de spus, însă omul se cocoață, apoi, în mașină. Și de aici ditamai cazul penal. Scuzați, cazurile.
Iată ce conține Hotărârea nr. 1865 a Judecătoriei pitești din 23.09.2010:
Condamnă pe inculpatul Craiu Teodor Daniel la pedeapsa de 7 (şapte) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 87 al. 1 din OUG 195/2002 republicată, cu reţinerea art. 74 lit. a şi c - art. 76 lit. d Cod penal. În baza art. 81 Cod penal dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei şi fixează termenul de încercare de 2 ani şi 7 luni conform art. 82 Cod penal. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal. În baza art. 191 C.p.p. obligă pe inculpat să achite suma de 350 lei cheltuieli judiciare avansate de stat în cauză. Cu apel în 10 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică de la 23 Septembrie 2010.
O dată, este, deși forțat, de înțeles. Poate că toți bărbații au condus, măcar o dată, după ce au băut un păhărel. Însă Teodor Craiu este prins, nu după mult timp, din nou, băut. La volan. Oare de câte ori a mers omul, băut, cu mașina, ca să îl prindă poliția de două ori? A doua infracțiune s-a soldat, cum era și firesc, cu o a doua condamnare. Iată cum sună Hotărârea nr. 4554, emisă de aceeași Judecătorie Pitești la data de 11.12.2014:
În temeiul art. 386 C.p.p. admite cererea de schimbare a încadrării juridice formulată de inculpat şi dispune schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul Craiu Teodor Daniel a fost trimis în judecată din infracţiunea prev. de art. 336 alin. 1 N.C.p. în infracţiunea prev. de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002. Condamnă pe inculpatul Craiu Teodor Daniel la pedeapsa de 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, prevăzută de art. 87 alin. 1 din OUG nr. 195/2002, în condiţiile art. 396 alin. 10 N.C.p.p. şi art. 5 alin. 1 N.C.p. În baza art. 12 din Legea nr. 187/2012 pentru punerea în aplicare a Codului Penal raportat la art. 71 alin. 1 şi 2 C.p. aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 64 lit. a teza a II-a şi b C.p. 1969. În temeiul art. 5 alin. 1 N.c.p. combinat cu art. 81 C.p. 1969 dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei, iar în temeiul art. 82 C.p. 1969 fixează termen de încercare de 3 ani, care se va calcula potrivit art. 82 alin. 3 C.p. 1969. În temeiul art. 71 alin. 5 Cod penal 1969 pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii se suspendă şi executarea pedepsei accesorii. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 C.p. 1969. În temeiul art. 274 alin 1 şi 2 N.C.p.p. obligă pe inculpat să achite către stat suma de 200 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 100 de lei reprezintă cheltuieli judiciare aferente urmăririi penale. Cu apel în 10 zile de la comunicarea minutei. Pronunţată în şedinţa publică din data de 11 decembrie 2014.

Locuitorii din Budeasa  cunosc problemele penale ale primarului interimar?

Este interesant de văzut dacă locuitorii comunei Budeasa știu despre trecutul tumultuos al celui care le conduce, în momentul de față, destinele. Mai ales că tocmai partea cu condusul este cea cu probleme. De câte ori, ne întrebăm noi, o fi trecut domnul primar, băut, printre copiii care tocmai ieșeau de la școală ? De câte ori s-a întâmplat să ”rateze” la milimetru vreun copil pe bicicletă ? Dacă problemele cu alcoolul vor recidiva? Vom încerca, în unul din numerele următoare, să vedem punctul de vedere al localnicilor din Budeasa. Până atunci, dragi cititori, mergeți cu mare atenție pe marginea șoselei, nu se știe cine mai trece, băut, cu mașina.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea