Culorile sunetelor, joi, la Filarmonică

Filarmonica Piteşti încheie joi, 30 aprilie a.c., seria spectacolelor lunii cu un concert cameral, Culorile sunetelor. De la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor, flautistul Matei Ioachimescu, violistul Sándor Antal şi harpista Tina Žerdin îi aşteaptă pe iubitorii sunetelor cu un program inedit:  Jacques Ibert - Interludiu, Johann Joachim Quantz - Fantezie pentru flaut solo, Max Reger - Suita pentru violă solo, Carlos Salzedo -Cântecul nopţii pentru harpă, Claude Debussy - Sonata pentru flaut, violă şi harpă, Arnold Bax - Trio elegiac, George Bizet / François Borne - Fantezia Carmen pentru flaut şi orchestră, Henryk Wieniawski - Capriciu pentru violă şi harpă, Johann Sebastian Bach - Alemanda din Suita franceză nr. 6 pentru flaut și violă,
Astor Piazzolla - Istoria tango-ului pentru flaut, violă și harpă şi
Béla Bartók - Dansurile românești pentru flaut, violă și harpă.
Stabiliţi la Viena, cei trei muzicieni de renume internaţional prezintă în România o serie de concerte-eveniment într-o formulă nouă: flaut, violă şi harpă. În afara sălilor de concert consacrate, vor cânta şi în spaţii neconvenţionale. Turneul naţional cuprinde, pe lângă Filarmonica Piteşti, Oradea, Bistriţa, Suveava, Mediaş, Sinaia, Câmpina, Cisnădie şi Bucureşti.
Absolvent al Universității de Muzică din Viena, flautistul Matei Ioachimescu este unul dintre cei mai rafinaţi muzicieni români. Laureat al mai multor distincții si burse, cu o activitate concertistică impresionantă, Matei Ioachimescu susține concerte în cele mai diverse formule atât în Europa, cât şi în Asia. A fost numit de către Ministerul de Externe al Austriei „ambasador al integrării”. A mai concertat la Filarmonica Piteşti în stagiunile trecute.
După ce absolvă Academia de Muzică din Cluj-Napoca, violistul Sándor Antal îşi continuă studiile cu un master la Universitatea de Muzică și Arte din Graz. Abordează cu uşurinţă atât repertoriul de orchestră, cât și cel de muzică de cameră sau folclor. Din 2008 este membru al celebrei „Philharmonie der Natione” din Germania.
Născută în Slovenia, Tina Žerdin a studiat pianul, canto și harpa, instrument care a consacrat-o pe scenele internaționale. Sprijinită de Ministerul Culturii din Slovenia, artista colaborează permanent cu orchestra Volksoper din Viena, cu Wiener Kammerorchester sau cu Orchestra Radiodifuziunii Austriece. Este unul dintre cei mai căutați solişti, popularizând harpa în toate colțurile lumii.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea