Ucenicii „Școlii din Galerie” au vernisat la Biblioteca Județeană Argeș

În perioada 20-30 aprilie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș organizează expoziția de pictură „Ucenicii picturii”, realizată de cursanții de la Atelierul de pictură „Școala din Galerie” din Câmpulung Muscel. Vernisajul acestei expoziții a avut loc luni, 20 aprilie, de la ora 13.00, în holul bibliotecii.
Artistul plastic George Paulian, prezent la acest vernisaj în calitate de coordonator  al acestei expoziții, a sintetizat elocvent valoarea lucrărilor expuse de elevii săi: „Copiii care expun astăzi aici sunt molto vivace și plini de efervescență tinerească. Acest lucru se reflectă în lucrările lor, care sunt pline de culoare și de dinamism. Sunt în total expuse 32 de lucrări realizate de elevi de la clasa a III-a până la clasa a XII-a. În primii doi ani de studiu, copiii încearcă să-și însușească programele școlare ale ariei curriculare. În anul III, trecem deja la compoziții mai ample și mai complexe. Copiii simt altfel culoarea decât cei care sunt deja cantonați în pictură. Motivul înființării Școlii din Galerie este următorul: în perioada 1991-2006 am lucrat ca jurnalist în București, iar când am revenit în Câmpulung, am constatat că erau desființate Secția de Artă Plastică din cadrul Școlii de Muzică și Artă Plastică, precum și Școala Populară de Artă. În virtutea tradiției culturale foarte veche a orașului Câmpulung, m-am simțit obligat să înființez această școală”.
Despre această expoziție, managerul bibliotecii, Octavian Mihail Sachelarie, a afirmat: „Valoarea reală a acestor tablouri este dată de maestrul Paulian, care este un om extraordinar. Mă bucur că acești copii au șansa de a evada prin pictură dintr-o realitate deseori ostilă. Arta presupune multă muncă, cultură, posibilitatea de a fi în comuniune cu alți oameni”.
La acest vernisaj au mai fost prezenți Constantin Polexe, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, și Liviu Cioacă, directorul Casei de Cultură „Tudor Mușatescu” din Câmpulung Muscel.
Expoziția poate fi admirată de publicul iubitor de artă și de frumos de luni până joi, între orele 08.00-20.00, vineri între orele 08.00-16.00 şi sâmbăta între orele 08.00-13.00.
Sabina Busuioc

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea