Mizerie de nedescris plătită din bani publici!

# Acestea sunt spațiile verzi create de Proiectul de Reabilitare Urbană? # Singurii câștigători sunt, probabil, firmele de casă ale administrației locale, cele care implementează proiectul: General Trust, Zeus și Star Trading

20 de  milioane de euro circulă, chiar la această oră, liberi, prin conturile firmelor lui Cătălin Spătaru, Grigore Dobre și Boby Marinescu. Pentru un proiect care va urâți, iremediabil, fața orașului. Pentru un proiect care a dus la tăierea de arbori frumoși, sănătoși, buni contribuabili la bugetul de sănătate al populației orașului. Administrația locală ne-a servit atâtea minciuni, câte pavele înierbate sunt, deja, montate, în parcările dintre blocuri, pavele care sunt trecute, în proiectul menționat, la categoria ”spații verzi”.
Investiţia de aproape 90 de  milioane de lei  (cca. 20 mil. Euro) - “Reabilitare infrastructură urbană în Municipiul Piteşti”  - care a atras  unele nemulţumiri în rândul piteştenilor, este un proiect cu finanţare europeană   ce vizează  reamenajarea a circa  40 de hectare de teren şi care presupune  reabilitări  de străzi, parcări, spaţii de joacă, spaţii verzi, alei şi trotuare în zonele  Calea București, Teilor, Smeurei, Mărășești, Exercițiu și Războieni.
Cea mai mare  nemulţumire apărută, după disconfortul implicit generat de o lucrare cu o asemenea anvergură, este afectarea spațiilor  verzi.  Reabilitarea,  aflată în plină desfăşurare, s-a soldat deja cu zeci de tăieri de copaci. Sesizările privind decimarea spaţiului verde au şi început să curgă, odată cu primele sacrificări de  arbori şi arbuşti.

Pavele înierbate pe post de spații verzi. În realitate, mizerie de nedescris!

Proiectul spune că, dintre cele 35,60 hectare din zona de intervenție, suprafața de spații verzi existente este de 17,56 hectare, iar după implementarea proiectului, aceasta va deveni de 17,57 hectare. Atenție, însă! La viitoarea suprafață totală a spațiilor verzi, Primăria a luat în calcul și un procent de 38% aferent zonelor de parcări amenajate cu dale înierbate.
În total, pe cele 4 zone de intervenție (Calea București, Centru, Teilor-Mărășești, Exercițiu) vor fi tăiați 761 de copaci și vor fi plantați 1180 copaci.
- în Calea Bucureşti, din 41.835 mp, dispar 6.191 mp spaţii verzi;
- în zona Exerciţiu-Craiovei, din 98.084 mp, dispar 14.429 mp;
- în centrul Piteştiului, din 29.632 mp, dispar 9.291 mp.
Găselnița numită ”pavele înierbate” funcționează, poate, în Luxemburg, Elveția, Austria și alte câteva state unde oamenii nu aruncă pe jos, ca la gunoi, tot ceea ce nu le mai trebuie. În parcările din zona Exercițiu, imaginea este de-a dreptul înfiorătoare. Mucuri de țigară, ambalaje de dulciuri și mii de alte resturi zac, deja, în găurile de înierbare ale pavelelor. Iarba care deja a început să iasă face imposibilă misiunea angajaților de la salubritate de a curăța ce a căzut în respectivele spații. Proiectul este unul menit eșecului și urâțeniei. Mai rău este că, în acte, piteștenii respiră aer mai curat. Adică, pentru o parcare înierbată pentru două mașini, a fost tăiat un copac maiesuos. Ar trebui să existe un DNA al spațiilor verzi, care să pedepsească drastic fraudarea, în realitate, a oxigenului piteștenilor. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea