Caracatiţa ADI Servsal face prăpăd în bugetele locale din Argeş

Serialul ,,gunoaiele judeţului Argeş” continuă şi săptămâna aceasta, săptămână în care vă vom prezenta îndeosebi aceeaşi speţă, cu aceleaşi personaje principale, dar cu un alt loc de desfăşurare a acţiunii. Aşa cum v-am prezentat cazul de săptămâna trecută din comuna Berevoieşti, unde s-a încasat de la populaţie, pentru acest serviciu de colectare şi depozitare gunoi menajer, puţin peste jumătate din ce s-a plătit din bugetul local în anul 2014 către firma de casă a bugetelor locale, S.C. Financiar Urban, patronată de Gheorghe Văsîi, aşa numitul ”guru al bugetelor locale din Argeş”, săptămâna aceasta vă prezint un alt caz, aproape tras la indigo. Aşadar, ventuzele caracatiţei ADI Servsal au mai făcut o victimă în anul 2014 într-un alt buget local din Argeş, producând o gaură neagră de peste patru sute de milioane lei vechi.

Comuna Schitu Goleşti – peste 400 de milioane lei vechi neîncasaţi în anul 2014

Lungul şir al găurilor negre din bugetele locale argeşene produse de ADI Servsal continuă. Săptămâna acesta a venit rândul comunei Schitu Goleşti, unde managementul – defectuos pentru localitate, dar bine remunerat, al ADI Servsal, condus de Gabriel Moiceanu, cel pe care vi l-am mai prezentat, cel cu salariul nesimţit sau, cum îi mai zic unii, cel care a inventat gunoiul, datorită aroganţei sale, de când ocupă această funcţie. 
Intrată în asociaţia ADI Servsal, de voie sau de nevoie, dar acest lucru îl vom detalia într-un număr viitor, cu scopul de a salubriza comuna la preţuri mai mici prin proiectul european ”Managementul Integrat al Deşeurilor Solide în Judeţul Argeş”, primăria Schitu Goleşti, ca şi celelalte primării din Argeş care au aderat la această asociaţie, s-a văzut nevoită, datorită regulilor impuse de managementul ADI Servsal, să plătească gunoiul populaţiei din comună, după care, Dumnezeu cu mila…, reprezentanţii primăriei trebuie să recupereze banii de la principalii beneficiari, locuitorii comunei. Numai că acest lucru nu s-a întâmplat pe deplin, ca şi în cazul Berevoieşti. Primăria Schitu Goleşti, în decursul anului 2014 a plătit din bugetul local firmei Financiar Urban pentru colectarea şi depozitarea gunoiului menajer al populaţiei suma de 121.206 lei şi a recuperat doar 76.941 lei.
Aşadar, primăria Schitu Goleşti a fost nevoită să suporte şi diferenţa sumei de bani nerecuperată de la populaţie, de peste patru sute de milioane lei vechi. Aceşti bani nerecuperaţi şi plătiţi din bugetul local provin din impozitele celorlalţi oameni, buni plătitori, care, în loc să beneficieze de o infrastructură modernă şi nu numai, contribuie suplimentar, din propriile buzunare, la societăţi private pentru plata gunoiului celorlalţi oameni rău plătitori, sumă ce ar trebui recuperată de operatorul acestui serviciu.

Profituri uriaşe pentru firma Financiar Urban

Aşa cum ziceam, contractele defectuoase semnate de edili cu ADI Servsal fac ca bugetele locale ale primăriilor din Argeş, membre ale acestei asociaţii, să scadă drastic datorită modalităţilor de desfăşurare ale acestui proiect, iar cel al societăţilor private, desemnate de ADI Servsal ca operatori ai acestui serviciu, să crească considerabil.
Acest lucru se întâmplă datorită modalităţilor de încasare a banilor care pică în seama primăriei, în loc să se ocupe aceeaşi firmă desemnată cu colectarea şi depozitarea gunoiului menajer. În timp ce firma respectivă face profituri uriaşe, administraţia locală, membră a asociaţiei ADI Servsal, se confruntă cu o stagnare a dezvoltării datorită direcţiei banilor nevoiţi să meargă către societăţi private.
Un exemplu în acest sens îl constituie firma Financiar Urban, patronată de Gheorghe Văsîi, gurul bugetelor locale, care, de când a intrat în această schemă de păgubire, aş putea spune, a bugetelor locale din Argeş, a înregistrat profituri record.
Potrivit site-ului Firme.info, firma Financiar Urban a înregistrat din 2012 o creştere constantă a profitului, ajungând în anul 2013, - ultima actualizare, la un profit de peste cincizeci de miliarde lei vechi, numai în anul respectiv. Aşadar, la un asemenea profit cred că putea să mai angajeze o persoană/ comună care să se ocupe cu colectarea banilor şi nu să pună în cârca primăriilor acest lucru.
Aceleiaşi firme, Financiar Urban, i-a fost concesionat, anul trecut, pe o perioadă de 6 luni, de către administraţia locală a municipiului Blaj, serviciul de colectare şi depozitare gunoi. Numai că, acolo, firma Fianciar Urban practică preţuri mult mai mici faţă de judeţul Argeş. Dacă la noi în judeţ, în mediul urban, mai exact în Piteşti, gunoiul ajunge la 9 lei de persoană, firma Financiar Urban a stabilit un preţ în municipiul Blaj de doar 3,23 lei plus T.V.A.
Astfel observăm că în unele localităţi se pot practica preţuri mai mici şi în altele nu. Diferenţa de bani nu ştim dacă rămâne în totalitate în conturile firmelor respective sau se mai întoarce sub diferite forme la alte persoane. Însă acest lucru, cu siguranţă, îl vor stabilii organele de cercetare, mai devreme sau mai târziu, aşa cum s-a întâmplat şi cu concesionarea transportului public de călători al municipiului Piteşti, unde prejudiciul este destul de mare.

Marian Clipici, angajat al ADI Servsal şi trezorier al PSD Argeş

Aşa cum am văzut în ultima perioadă nenumărate suspiciuni de finanţări ilegale ale partidelor politice, tot aşa se ridică o suspiciune şi în cazul Partidului Social Democrat Argeş. Având în vedere că de la înfiinţarea acestei asociaţii, ADI Servsal Argeş, preţul gunoiului menajer a crescut drastic, fiind nejustificat de mare, în Piteşti ajungând la 9 lei de persoană faţă de exemplu dat anterior din municipiul Blaj unde este de 4 lei, ne face să ne gândim ca nu cumva firmele desemnate de această asociaţie pentru colectarea şi depozitare gunoiului menajer din Argeş să nu fie gândite, cumva,  surse de finanţare a PSD Argeş. Nu ştim dacă este o pură coincidenţă cu numirea lui Marian Clipici, salariat al ADI Servsal şi consilier judeţean PSD, în funcţia de trezorier al PSD Argeş, dar văzând cum se finanţează partidele, ne face serios să credem că ceva este putred în această afacere a ,,gunoaielor argeşene”.
Material realizat de Lucian GHERGUŞ

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea