Muzeul Județean Argeș, prezent la Sesiunea Anuală a Alianței Americane a Muzeelor

În perioada 24 aprilie – 1 mai, dr. Dragoș Măndescu, directorul adjunct al Muzeului Județean Argeș, a participat ca International Fellow, cu sprijinul financiar generos al Fundației Getty, la cea mai mare reuniune profesională din domeniul muzeelor la nivel mondial: a 109-a Sesiune Anuală a Alianței Americane a Muzeelor.
Lucrările adunării la care au participat peste 5.000 de delagați, majoritatea din USA dar și din alte peste 70 de țări de pe tot mapamondul, precum și circa 300 de expozanți prezentând ultimele noutăți din domeniul muzeistic, s-au desfășurat la Atlanta (Georgia) în spațiul grandios al Georgia World Congress Center.
Reprezentantul Muzeului Județean Argeș a participat la o serie de sesiuni interactive dedicate construirii și managementului carierei în lumea muzeelor și a luat contact cu cele mai importante muzee și obiective turistice din Atlanta (Georgia Aquarium, World of Coca-Cola, Fernbank Museum of Natural History, Dr. Martin Luther King Jr. National Historic Site, CNN Center etc.).
Cel mai important, cu acest prilej au fost puse bazele unor viitoare colaborări și proiecte comune ale muzeului argeșean cu muzee nord-americane, în cadrul programului internațional Museums Connect, program girat de Biroul pentru Educație și Cultură din cadrul Departamentului de Stat al USA.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea