Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, vă invită la ”Rapsodia Păstorească”

# Duminică, 24 mai, în mirifica localitate argeşeană, se va desfăşura cea de-a 45-a ediţie a tradiţionalei manifestări cultural – artistice

Un loc mirific, cu oameni deosebiţi, cu obiceiuri şi tradiţii păstrate cu sfinţenie sunt atributele care definesc comuna Corbi. Aici, atât ocupaţiile cetăţenilor cât şi obiceiurile locului au fost duse mai departe din generaţie în generaţie până în ziua de azi.
Un bun exemplu în acest sens îl constituie tradiţionala manifestare cu specific păstoresc ce marchează urcatul oilor la munte, festivalul ,,Rapsodia Păstorească”.
Ajuns la cea de-a 45-a ediţie, festivalul ,,Rapsodia Păstorească” reprezintă unul dintre cele mai longevive festivaluri de la noi din judeţ, datorită, în primul rând, cetăţenilor gospodari din zonă, crescători de ovine care au moştenit această ocupaţie din tată în fiu, dar şi administraţiei locale care a ţinut să păstreze acest obicei în fiecare an.
Ca şi în anii precedenţi, evenimentul va debuta cu vizitarea Muzeului Etnografic al Comunei Corbi, după care va avea loc parada cântecului, dansului şi portului popular, susţinută de ansamblurile cu specific păstoresc din judeţele: Gorj, Sibiu, Vâlcea, Olt, Braşov, Constanţa şi Argeş. Aceste ansambluri se vor deplasa în cântec şi voie bună pe ritmurile fluierelor de ciobănaşi spre locul numit de oamenii din zonă, ,,La Chilii”, într-o coamă de deal, ,,pe-un picior de plai, pe-o gură de rai” , în apropierea unor peşteri în care au locuit, cu mult timp în urmă, călugări.  Aici, va fi şi o expoziţie cu cele mai frumoase oi ,,mândre şi cornute, și cai învăţaţi, și câini mai bărbaţi”.
Tot aici se va desfăşura şi petrecerea populară susţinută de  ansamblurile folclorice amintite şi numeroşi artişti surpriză. L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea