Noua strategie de dezvoltare a comunei Bascov reafirmă interesul autorităţilor locale pentru bunăstarea cetăţenilor

„Strategia de dezvoltare a Comunei Bascov pentru perioada 2014-2020” reprezintă un nou plan strategic de dezvoltare a spaţiului rural. Scopul strategiei este acela de a conduce la creşterea calităţii vieţii şi la crearea de noi locuri de muncă prin implementarea unor măsuri de reabilitare, modernizare şi dezvoltare a infrastructurii, dar şi prin sprijinirea mediului de afaceri.
Această strategie de dezvoltare se va materializa în 54 de proiecte. Printre acestea se numără extinderea reţelelor de canalizare şi apă potabilă, reabilitarea instituţiilor de învăţământ, înfiinţarea unor obiective precum un adăpost pentru animalele fără stăpân, un serviciu de asistenţă şi îngrijire medicală la domiciliu a bătrânilor dar şi un centru de informare pentru accesarea fondurilor europene.
Consiliul local Bascov pentru următorii 5 ani, a programat şi lucrări de anvergură în infrastructura rutieră precum construirea unei centuri ocolitoare a comunei, amenajarea de trotuare şi parcări, modernizarea unor străzi din localitate şi chiar construirea unor parcări supraterane în zonele aglomerate.
„Comuna Bascov va deveni astfel o alternativă atractivă în raport cu viaţa la oraş, cu instituţii viabile, economii sustenabile, acces la servicii publice moderne, capabile să gestioneze, să reţină şi să atragă oameni instruiţi, întreprinzători, ce vor contribui la rândul lor la creşterea şi modernizarea comunei. Astfel, în întregul ei, noua strategie de dezvoltare a comunei Bascov reafirmă încă o dată interesul autorităţilor locale pentru bunăstarea cetăţenilor!” ne-a declarat Gheorghe Stancu primarul comunei Bascov
Gheorghe Stancu, edilul comunei, a prins în această strategie de dezvoltare şi proiecte pentru promovarea culturii şi activităţilor artistice: organizarea unui festival naţional  de folclor şi organizarea unui turneu artistic pentru schimb de experienţă, înfiinţarea unui ansamblu de dans ţigănesc, în cadrul Casei de Cultură „Adriana Trandafir” şi dotarea cu costume specifice, precum şi achiziţionarea de costume populare româneşti şi a decorurilor pentru secţia de Teatru a Casei de Cultură.”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea