Eugen Tomac: ”Eu cred că monopolul statului ține sistemul de sănătate în frâu... Proiectul de lege pe care noi l-am depus poate aduce o îmbunătățire a sănătății”

Săptămâna trecută, fiind  prezent la Pitești, președintele PMP, Eugen Tomac a declarat că partidul pe care îl reprezintă se va implica foarte mult în reforma din sănătate. Acesta a susţinut că PMP a depus deja un proiect de lege în Parlament care vizează îmbunătățirea sistemului sanitar din România.
”În această săptămână, Partidul Mişcarea Populară a depus în Parlament un proiect de lege privind reforma în sănătate. În mandatul domnului preşedinte Băsescu, comisia prezidenţială pentru sănătate, pe lângă faptul că a elaborat un raport privind situaţia din sănătate, a elaborat şi o lege privind sistemul de sănătate. Eu împreună cu ceilalţi colegi din PMP am depus în Parlament această lege. Deci, avem şi soluţii pentru problemele cu care se confruntă societatea românească. Nu este un secret pentru nimeni, a aflat toată ţara ce s-a întâmplat  cu câteva săptămâni înainte în judeţul Argeş. Trebuie să avem tăria să discutăm deschis despre problemele cronice care macină societatea românească, iar sănătatea este un subiect extrem de important. România nu se poate dezlipi de trecutul comunist atâta timp cât în domenii fundamentale nu suntem capabili să facem reformă. România de astăzi, în domeniul sănătăţii, încă funcţionează după un sistem stabilit în 1990, un sistem centralizat în care statul deţine monopolul, iar eu cred că proiectul de lege pe care l-am depus noi în Parlament şi pe care îl vom supune dezbaterii atât la nivelul parlamentului cât şi la nivel de societate civilă, poate aduce o îmbunătăţire substanţială în ceea ce priveşte nivelul de sănătate românesc. În primul rând plecăm de la o realitate. Actuala lege a sănătăţii a fost amendată de aproape o mie de ori. Acest aspect spune totul despre actualul sistem de sănătate. Fiecare ministru care ajunge în această poziţie de a gestiona sănătatea publică în România vorbeşte despre bani. Să ştiţi că nu doar lipsa de finanţare reprezintă o problemă pentru sistemul de sănătate, ci managementul în sine. Monopolul statului este cel care ţine blocată sănătatea românească, deci nu permite dezvoltarea ei. Indiferent câţi bani s-ar investi în sănătate, românii nu ar avea parte de servicii de calitate în acest domeniu’’, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea