Comuna Valea Iaşului aniversează 540 de ani de atestare documentară a satului Cerbureni

# Cadoul oferit de administraţia locală cetăţenilor din sat, cu prilejul acestei aniversări, va fi darea în folosinţă a Căminului Cultural, reabilitat şi dotat cu echipamente de ultimă generaţie.

Sâmbătă, 23 mai, comuna Valea Iaşului va îmbrăca straie de sărbătoare cu prilejul celei de-a XIV-a ediții a Zilei Comunei, moment în care vor fi aniversați 540 de ani atestare documentară a satului Cerbureni. Sărbătoarea va avea loc, anul acesta, la Căminul Cultural Cerbureni, obiectiv reabilitat pe care autoritățile comunei Valea Iașului îl vor inaugura cu acest prilej,  drept cadou oferit cetăţenilor din zonă.
De asemenea, manifestările dedicate Zilei Comunei vor include lansarea monografiei comunei Valea Iașului, dar și o festivitate de acordare de diplome și premii pentru cuplurile longevive și cetățenii care au trecut pragul vârstei de 80 de ani. Astfel, patru familii din localitate care au împlinit 50 de ani de căsătorie vor primi diplome de recunoștință intitulate generic ”Nunta de aur” și câte un premiu în valoare de 200 RON din partea administrației publice locale. La fel se va întâmpla și cu un număr de 136 de cetățeni din localitate care au trecut pragul vârstei de 80 de ani și care vor fi recompensați cu diplome și premii în valoare de 200 RON/persoană. Totodată, diplome cu titlul ”Nunta de argint” vor primi și 13 familii care au aniversat 25 de ani de căsătorie, iar autoritățile locale vor acorda distincții și unui număr de 20 de cetățeni care anul acesta au împlinit vârsta de 80 de ani.
Muzica şi voia bună vor fi asigurate de ansamblul folcloric ,,Mândruliţa” şi de o formaţie din Braşov.
L.G.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea